tag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post3882860180217668306..comments2023-04-13T15:23:30.637+02:00Comments on Dalmatia Gourmande: Kolač od naranče i oraha & razmišljanje o (ne)javnosti blogosfere/Orange & Walnut BarsMajahttp://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-58064751298651395192012-01-27T21:10:12.937+01:002012-01-27T21:10:12.937+01:00A delicius recipe! I like very much.
Good dayA delicius recipe! I like very much.<br />Good dayRincón de Marushttps://www.blogger.com/profile/11675277314833758552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-71303654705537786192012-01-26T21:52:44.836+01:002012-01-26T21:52:44.836+01:00Draga Maja, krenuti ću i ja sa komentarima i blogo...Draga Maja, krenuti ću i ja sa komentarima i blogom iako moram reći da kolačić zapravo zaslužuje da ga se dotakne prvoga. <br />Ja do sada nisam imala posebno negativnih ili neugodnih komentara, ali sam spremna i na takve. Ne mora se svakome svidjeti ono što objavim i ima pravo to reći. No mislim da i za to postoji lijepi način kako se to napravi. Isto tako negativno komentirati nešto i o nekome na blogu iz čisto osobnih razloga mi je skroz neprihvatljivo. Pa za to postoji privatni mail ili neki drugi način, ako je osobno neka bude osobno. <br />Blogovi su javni, ali su opet i naši, moderiranje nam je dozvoljeno i tu se nitko ne treba ljutiti ako nešto želimo da se vidi a nešto drugo ne želimo. <br />Ja moje pisanje bloga ne krijem, ali niti ne objavljujem svima i svakome. Do sada sam imala reakcije "super ! " od onih koji blog povremeni i poprate, ili " a kad nemaš drugog posla" :) od onih koji su taj tren kada su to izgovorili zaboravili o čemu smo pričali :). Pročulo se i u firmi ovo što radim (blog, pa marmelade :) i iskreno sam bila iznenađena i sretna zbog puno pozitivnih komentara i podrške kolega. Sigurno ima i čitatelja za koje ne znam da dođu na blog i to me veseli i hvala im , ali kao i mnoge cure ovdje nisam toga uvijek svjesna već mislim da smo tu samo mi koji se na ovaj način redovno družimo. <br />Uživaj Maja u ovome što radiš , super radiš i mi uživamo u tvojim postovima, receptima, slikama ....., one koji će ostaviti neki osobni loši komentar ne uzimaj zaozbiljno. Mi smo tu iz drugih razloga, prije svega cijenimo jedna drugu i to što radimo , i svi iskreni komentari i konstruktivne kritike su dobro došli !<br />I ja cijenim ovaj kolačić, moram se vratiti na njega :). Odličan ti je recept, tako dobro izgleda, zagrizla bih ga ovako sa slike :)Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-75871710268588776752012-01-26T13:13:18.492+01:002012-01-26T13:13:18.492+01:00prije nekoliko godina dok sam otvorila svoj prvi b...prije nekoliko godina dok sam otvorila svoj prvi blog nisam nikome rekla najviše iz razloga jer je u ono vrijeme kod nas pojam bloga bio još pomalo nepoznat, kasnije su neki sami otkrili i pitali me, a kad je jedan otkrio otkrili svi... drago mi je zbog onih koji me podržavaju, a oni koji ne nije mi bitno jer ne pišem zbog njih<br />što se tiče anonimnih komentara imala sam iskustva na blogeru, ali kad sam preselila na wordpress više nemam problema<br />neki ljudi su jednostavno takvi da žele povrijediti druge, ali mislim da se na njih ne treba obazirati jer nisu vrijedni naše pažnje<br />što se tiče kolačića odličan, još da su mi domaće naranče, mmm...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-2397626069520572792012-01-25T18:13:12.568+01:002012-01-25T18:13:12.568+01:00Draga Majo, ja sam jos uvek jako nova u svemu ovom...Draga Majo, ja sam jos uvek jako nova u svemu ovome i nisam imala problema, ali ko zna. Moja porodica zna za moj blog (muz, sestra, roditelji) i jako im se dopada ta ideja... A od prijatelja neko zna neko ne... Ja ni sama ne znam zasto imam blog. Uzivam u tome. To mi je i hobi i ispusni ventil. Ne mislim da sma neka ludacki dobra kuvarica koja ce svet nauciti kuvanju, vec jednostavno pokazujem ono sto volim. Moj mali cosak na Internetu... :)<br />Ja ne znam nista o bilo kakvim pricama koje se kriju iza blogova. Ne znam ko koga ne voli ili voli i zasto... Ali iz postova i komentara sam prepoznala neke ljude koje sam jako zgotivila i jako su mi dragi (npr. ti, ne kazem to reda radi, veruj mi...). I dalje ne znam da li bilo koga zelim upoznati... <br />Znajuci sebe, verovatno bi me bilo koji nekulturan i ruzan komentar zaboleo. Takva sam... Ali, mislim da ne bi trebalo...<br />Nemoj se sekirati! Dok god ima ljudi koji zaista cene to sto radis - to je to... A jos je vaznije - dok god si ti zadovoljna...<br />Mi cak ni na Coolinarici nismo imale problema, ali to je zato sto smo se uvek drzale po strani. Ni sa kim nismo postale bliske...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-46827068915055274622012-01-25T18:10:49.662+01:002012-01-25T18:10:49.662+01:00tek nedavno pišem blog i nisam još primjetila da j...tek nedavno pišem blog i nisam još primjetila da je netko ostavio anoniman, negativan komentar na mom blogu. morati ću malo pogledati u opcijama pa da i ja odobrim komentare..<br />kolač je divan,jednostavan, baš kakve volimTamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-6345820597535863952012-01-25T15:10:39.423+01:002012-01-25T15:10:39.423+01:00Procitala sam ti post i presla na neku drugu stran...Procitala sam ti post i presla na neku drugu stranicu, al sam se vratila nazad.<br />Ne komentiram reda radi nigdje, vec ako stvarno imam sto reci, a cini mi se da ovdje imam ;)<br />Par ljudi je znalo za moj blog dok sam zivila di sam zivila, a kada sam preselila kuci....e to me malo drugacija prica. Moje mjesto je malo i svak sve zna, tili mi to ili ne,<br />cak te ljudi prepoznaju na ulici pa te nekako cudno gledaju ;) ;)Nikako lose,cak vise nego pozitivno, al svejedno...kao da su usli u moj mali svijet ;)<br />Al nevazno, blog nije nikada ni bio tajna, reakcije su vise nego odlicne, ali....<br />A za anonimne komentare sta da ti kazem,<br />njih vise ne dopustam iz cistog razloga vrijedjanja.<br />Mislim da se nije nikome problem registrirati, mada se uvijek mogu registrirati i sa krivim imenom...<br />Cinjenica je da jednom kada smo poceli pisti, nevazno iz kog razloga, da li je to za sebe, za svoju dusu ili za nekog treceg, smo izlozeni svacijem misljenju i svakakvim reakcijama.<br />Netko je vise pismeniji od nekog drugog, netko zna post sloziti kao najbolje stivo koje se sa uzitkom procita, a netko to ne moze....<br />Svejedno, ono sto volim procitam, sto ne preskocim i zivot ide dalje.<br />Odmahni rukom i samo naprijed !!!!!!!dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-12490360990693661112012-01-24T22:47:46.294+01:002012-01-24T22:47:46.294+01:00Kolačić, jako jednostavan i zasigurno jako mirisan...Kolačić, jako jednostavan i zasigurno jako mirisan :) Anonimni komentari, sreća naša da se statistika može vidjeti :)A uostalom zašto taj netko čita to nešto što netko drugi piše i radi ako to nešto po mišljenju anonimaca ne valja? Jednostavno oko toga ne treba razbijati glavu... takvih će uvijek biti, ali lijepo si sve napisala pa neka se zna :) Moje mišljenje je da kad netko nešto ovako kao blog radi...piše...mislim da je prvenstveno to jedan užitak za tu osobu koja to radi, a užitak postaje veći time kad vidiš da to što radiš ljudi prate i čitaju. <br />Kod mene je slučaj da neki u mojoj okolini niti ne znaju što radim, a i da znaju od nekih ljudi mišljenje mi niti malo nije bitno, nekima je stvarno drago, a neki me smatraju ludim...svakakvih nas ima.Medohttp://www.kuzinavanje.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-40253760483959392472012-01-24T22:30:48.159+01:002012-01-24T22:30:48.159+01:00Uhhh, čini mi se Majo, da si pogodila u sridu!
Pr...Uhhh, čini mi se Majo, da si pogodila u sridu!<br /><br />Pročitala sam tvoj post i ovo mi je baš zapelo za oko: "A ako im se ne sviđa trkeljenje koje ostavljamo kao dio sebe na našim blogovima, u našim komentarima, u našim receptima, naše sretne trenutke i žalopoljke (jer ovo su ipak naši blogovi, nezavisni, besplatni i nikome plaća ne sjeda na račun od njih), pa hej, internet je velik, svijet još veći, slobodno nas mogu zaobići :)".<br />E, baš tako! :))))<br /><br />Ja imam opciju moderiranja komentara i to sam stavila davno, još od onog trenutka kada sam kod Selme pročitala jedan veoma ružan komentar koji se odnosio ne na recept, nego na Selminu osobnost, a ostavila ga je neka anonimna korisnica sa Coolinarike. I mogu ti reći da mi se nimalo nije svidjela ta ideja da mi blog bude "prljav" sa takvim komentarima. Ne zato što ja ne bih znala odgovoriti, već zato što je moj blog, samo moj. Javni je, dostupan je svima, a opet ga doživljavam kao samo moj i modeliraću si ga onako kako ja hoću.<br /><br />Da imam blog, rekla sam samo najbližima. Nisam htjela nikakvo eksponiranje, jer je moj blog zamišljen kao moj ispusni ventil. Nikada nisam imala namjeru da se ozbiljno bavim kulinarstvom, izdavanjem kuharica, promocijom sebe u tom smjeru, jer moja interesovanja su na nekoj drugoj strani (u profesionalnom smislu). Blog je samo način da se oslobodim stresa sa kojim se suočavam svakim danom, zbog prirode mog posla. I pišem ga za svoju dušu, što bi se reklo. Međutim, u decembru sam bila na godišnjem okupljanju sa ljudima iz osnovne škole :)))) i baš, baš sam se iznenadila kada je par mojih bivših školskih koleginica izrazilo zadovoljstvo zbog mog bloga. Redovito ga prate, čitaju, isprobavaju recepte. Da nije sve fol, skontala sam po tome što smo iskomentarisale par recepata. I kada smo se pozdravljali bila je zabilješka da ne pravim više toliko velike vremenske pauze i da pišem češće. :))<br />Ne mogu pisati češće. Pišem tada kada osjetim da mi se piše. Komentare ne ostavljam reda radi, a kada komentarišem, napišem ono što zaista mislim. <br />Jedno vrijeme sam imala utisak da se i ova blogosfera polako pretvara u Coolinariku, pa sam se iskreno bila malo prepala. :)))))))) Sreća, pa ovdje postoje opcije koje mogu donekle ublažiti Coolinarika-efekat, pa se osjetim nekako bolje.<br /><br />Nadam se da ne udavih puno sa svojim postom, ali si me pravo povukla za jezik. :)))<br /><br />A, sada da se osvrnem na recept. Moram ti i to sa velikim žaljenjem reći da u životu nisam probala domaću naranču. Ne što ne volim naranče, nego što nemam odakle da nabavim takve. :( I da znaš da, kada sam prvo vidjela fotke, pomislila sam da se radi o nepečenom kolaču :)) <br />Bilježim si recept, djeluje mi baš fino i onako starinski, ja volim tu vrstu recepata, što slanih, što slatkih, a plus nikad ne znaš kada možeš nabasati na domaće naranče :)))Наташаhttps://www.blogger.com/profile/11134057857217267425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-4137262336475327792012-01-24T22:14:39.598+01:002012-01-24T22:14:39.598+01:00Pre svega moram priznati da se uvek čudim kako nek...Pre svega moram priznati da se uvek čudim kako neko ko je odlučio da piše blog, poželi da to krije od nekog bliskog kruga ljudi. Ne mogu da nadjem motiv za tu vrstu skrivanja. Sem ako nije iz nesigurnosti i straha... Ali opet, straha od čega? <br />Za blog sam rekla svima u skladu sa vrstom odnosa u kojima smo. Koleginica koja je net-frik će svakako bolje razumeti šta ja to radim, nego mamina komšinica... Ali nikada ni od koga nisam krila, naprosto ne vidim potrebu za tim. Kao i što neke principe od samog starta nisam napustila, tipa da ne komentarišem tek reda radi, niti zato da bih "uzvratila pažnju", ili da ne držim nikakve reklame na blogu. Polazim uvek od sebe, i znam koliko me iritira kad dodjem na neki načičkan ili razbacan sajt/blog, ma taman da je iza ne znam koji svetski kuvar, ćaooo... Nemam ja stomak a ni vremena za to. Sad kad nas je ovoliko puno, žao mi je, ali moj dan ima i dalje 24h od kojih svega max 2.4 mogu odvojiti za sve što se tiče kuvanja-fotkanja-pisanja-sredjivanja... I to radim ZBOG SEBE. Ja sam zadovoljna kad napravim neki post onako kako mislim da treba, to je ono što meni lično znači, što mi donosi neko zadovoljstvo, što me tera da se trudim još više... Naravno, potrebna je i neka potvrda sa strane, da sve to ima smisla, i u tom smislu su meni važni komentari i statistika. Ali, ajmo sad, svako iskreno, najiskrenije, neka se zapita ŠTA JE OSNOVNI MOTIV zbog koga piše blog. Čim to sa sobom raščistite, nadalje je sve bezazleno.<br /><br />Sa komentarima nisam imala većih problema, bilo je par zajedljivih, ali iskuliram, jer, ima nas raznih. Sujeta je grozna ako se hrani junk-food-om, a inače suština sujete uopšte nije loša, to je neka težnja da se drugima dopadnemo, i dok god se sujeta hrani kvalitetnom hranom, ona je dobra. Imala sam nameru, nakon što me je Nada kratkovido iznapadala prilikom prikupljanja predloga za jedan krug kuvarijacija, da napišem jedan post na temu JUNK FOOD ZA SUJETU. Ali posle mislim... Ako ću pisati uopšteno, izgubiće svhru. Ako krenem u imena i detalje, izazvaću nove napade junk-a... Neka svako svojoj sujeti skuva ono što ova voli da jede, ne može se to ispisati u receptu, čak ni na food orijentisanim blogovima :) <br /><br />Moderaciju sam uključila zbog gomila spama koji je počeo da stiže nakon otprilike godinu dana blogovanja, a anonimni imaju sva prava kao i registovani, dok god nisu vulgarni i nepristojni. <br /><br />Pozdrav imenjakinjo, i ne brini puno za pojedince, niti dozvoli da te grize savest što si možda neki bljakasti komentar odbila.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-81173409631823822842012-01-24T20:36:51.802+01:002012-01-24T20:36:51.802+01:00Vesna, dobro ti nama došla :) Kad napraviš blog, s...Vesna, dobro ti nama došla :) Kad napraviš blog, samo javi ime! Baš se veselimo :DMajahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-41310081493884112002012-01-24T20:29:27.889+01:002012-01-24T20:29:27.889+01:00Recept je odličan, osećam i ako ga nisam probala, ...Recept je odličan, osećam i ako ga nisam probala, imam dovoljno kulinarske radoznalosti i iskustva da bar u 90% slučajeva tačno procenim. Ovakve kolače nisam davno pravila, mislim sa mirisom Dalmacije, a ranije uglavnom sam pravila razne keksiće sa rogačima koje mnogo volim. Žao mi je što sam skoro zaboravila miris rogača i Dalmacije ali šta da se radi:-((( <br /><br />Na početku praćenja blogova, dok se nisam potpuno zarazila i ja sam po neki put bila potpisana kao anonimus jer jednostavno nisam bila vešta. Sad sam uvek potpisana svojim imenom. Zapamtite moje ime, mnogo razmišljam o pravljenju bloga, smislila sam i ime. Ako to i uradim onda će mi vaše kritike i sugestije biti dragocene! <br /><br />Ja ću svakako komentare ostaviti bez moderacije jer sam se davno očeličila na raznim mailing listama na kojima sam bila od 1999. god. pa na dalje. Svuda ima i ovakvih i onakvih ljudi ali sam izgradila savršen osećaj da procenim dobronamernost i ono drugo u komentarima. Od toga je ostalo puno divnih prijateljstava širom Srbije i sveta, neke ljude sam upoznala a neke ne ali verujte kad prođe vreme ostaće vam samo lepe uspomene. Zato se mnogo ne sekirajte i ne pridajite tome veliki značaj, mnogo je vrednije što vama donosi zadavoljstvo. <br /><br />Moram vam samo reći još ovo, bezveze mi je kad su komentari površni i tu samo da bi se zadovoljila neka forma. Ja kad nisam oduševljena ja radije ćutim a kad mi se baš, baš, sviđa onda sam verovatno i dosadna - tako mi emotivci:-))) Puno pozdrava, Filipova Baka:-)))Vesna Nešićnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-76343998391717447952012-01-24T18:24:54.849+01:002012-01-24T18:24:54.849+01:00Ma uopće se ne nerviram. Poanta je u tome što ona ...Ma uopće se ne nerviram. Poanta je u tome što ona misli da se ja sramim takvih komentara pa ih zato ne objavljujem. To je i bio cilj mog posta. Javno joj reći što mislim o takvim osobama i takvim komentarima. Bez skrivanja :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-19661833327576886632012-01-24T15:54:04.117+01:002012-01-24T15:54:04.117+01:00Na zalost sam propustila te kometare o kojima pise...Na zalost sam propustila te kometare o kojima pises, mislila sam da mislis uopsteno. Svejedno, moj komentar bi bio isti. <br />Mislim da malo preozbiljno shvatate blog, meni on nije bas nista sveto, niti dio je moje intime, to je samo mjesto gdje pisem i citam o onome sto me zanima, uzivam u tudjim fotkama i nadam se da ce moje jednoga dana biti lijepe:)<br />Mozda tako mislim jer strogo pazim da ne objavim nista osobno, pa me se onda po tom osnovu ni ne moze uvrijediti, mozda jer meni jos niko nikada nije ostavljao zajedljive komentare, mozda zato jer sam drugacija osoba, mozda zato jer stvarno mislim da me moze uvrijediti tj. razljutiti samo ako neko pogodi stvari koje ni ja sama ne volim kod sebe (sto se vodi pod prvim slucajem - nema osobnih stvarni na blogu)...nemam pojma, ali moram priznati da ne kuzim sto se nerviras i zasto te to pogadja. Mozda te ne kuzim jer nisam procitala njene komentare...<br /><br />U svakom slucaju, proslo je, pisi dalje, fotkaj i dalje, uzivat cemo i citat cemo se svi uzajamno!Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-18878264807010027692012-01-24T15:24:24.463+01:002012-01-24T15:24:24.463+01:00Hvala vam svima na komentarima. Drago mi je čuti i...Hvala vam svima na komentarima. Drago mi je čuti i vaše mišljenje :) <br />Kao i vi, ne vidim razliku u hobijima između kuhanja, fotkanja, mode ili nečeg trećeg. Svatko ima svoju zanimaciju kojom upotpunjava vrijeme :) <br />Ne smetaju meni anonimni komentari, dapače. Volim kada ljudi anonimni komentar potpišu, mada im to i nije pravo ime. Po tome kako komentiramo druge daje nekakvu sliku o nama samima. A i mi sebi dočaramo sliku komentatora. <br />Ono što mi smeta, a takve ljude zapravo žalim, jesu napadački komentari koji zapravo nemaju veze s blogom nego s ljudskom zavisti. A ja ne vidim razlog zašto bi meni netko bio zavidan. Možda sam ja tako odgojena. <br />Evo vam primjer od ove nedjelje. Jedan moj post koji je bio objavljen s prijelaza 2010 na 2011 godinu sadržavao je pregled dobrih i loših događaja koji su mi se dogodili tijekom 2010. godine. Tog posta više nema jer oni koji me prate znaju da su mi prošli tjedan bile pobrisane SVE slike sa svih postova od početka mog bloganja, iz Picassa web albuma kada je moj Google+ račun sinkronizirao slike s Picassom. Uglavnom, sve slike su mi nestale, neke sam uspjela spasiti, a za neke postove (točnije, njih 2) koji nisu sadržavali recept nije mi se ni dalo stavljati slike ponovno. Jer slike u njemu su bile osobne naravi. Tko ih je pročitao tada mogao je sve to lijepo vidjeti. Ništa nije bilo skriveno. I ništa nije bilo namjerno pobrisano. <br />Onda dođe gospođa Anonimus, za koju sam 99% sigurna tko je, a to zna i ona jer moj blog nakon svog prvog zajedljivog komentara ne komentira više iako je to prije činila kao što me komentirala i prije na Coolinarici. Gospođa očito ne kuži da ja po statističkim podacima mogu vidjeti što je pretraživano i iz koje zemlje pa je u pretraživač upisala riječi "dalmatia gourmande, staž" i "dalmatia gourmande, preseljenje" s namjerom da mi ostavi zajedljivi komentar na tom postu o mom privatnom životu. Postu koji je objavljen početkom 2011. godine. Kada nije uspjela naći taj post gospođa je došla pod moj drugi recept i post da bi ostavila komentar koji nema veze s novim postom, s novim receptom. Zar vama to nije bolesno? Meni je bilo smiješno kada sam pročitala kako je netko čekao ni manje ni više nego punih godinu dana da ostavi takav komentar. Sad mi je žao što ga nisam objavila, ali sigurna sam da bi ga mogla naći u neželjenoj pošti :) <br />Bolest nije sve šta boli :) <br />Drago mi je da me čitate toliko dobro da znate što sam pisala u svakom postu. Jer ja zapravo jesam sretna! Takvu pažnju ljudi mogu samo poželjeti :D<br />I da, na mom blogu dozvoljeni su anonimni komentari :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-34777911064422108252012-01-24T11:52:02.057+01:002012-01-24T11:52:02.057+01:00Ja nisam nikom rekla za blog na početku. Ali nekak...Ja nisam nikom rekla za blog na početku. Ali nekako mi je sa vremenom izletjelo. Cure su bile na druženju kod mene pa su jele neki kolač koji im se dopao i tražile recept. Ja sam svima bahato poslala link na mail pritom zaboravljajući da uje u gornjem desnom čošku i moja fotka. I sada svi znaju za moj blog i redovito čitaju ali nikada ne komentiraju na blogu već mi kažu uživo i to iskreno. Bilo je čak i komentara da mi to i to ne izgleda fino ali ja volim dobiti povratnu informaciju bila dobra ili loša. A da mi je bilo lakše pisati prije dok nitko nije znao za blog to definitivno. A što se tiče anonimaca i njihovih negativnih komentara to je samo odraz njihovog nivoa na koji se ne želim spuštati.Nasreću još nisam imala negativno iskustvo sa komentarima i moji komentari na mom blogu se odmah objavljuju bez odobrenja.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-18763697689491827382012-01-24T11:33:12.619+01:002012-01-24T11:33:12.619+01:00ja sam od anonimusa koji ne komentira dosla do tog...ja sam od anonimusa koji ne komentira dosla do toga da sad i sama imam svoj blog. Tek sam friska pa jos nemam losih iskustava, barem ne na blogu, no zahvaljujem na upozorenju. Blog sam pokazala samo nekim osobama iz svoje okoline, onima za koje sam znala da bi im bilo drago da im kazem. <br /><br />receptic je divan, svakako cu ga isprobati.Mirela Jhttps://www.blogger.com/profile/06496518887846717530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-747483669665313712012-01-24T10:46:07.222+01:002012-01-24T10:46:07.222+01:00Kada sam počela da pišem blog, osim ukućana, nikom...Kada sam počela da pišem blog, osim ukućana, nikome nisam rekla za njega sigurno godinu dana. Ni dečku pa se posle naljutio što sam krila :)<br /><br />Sa Coolke sam se povukla u gotovo isto vreme kao i Monika (i nisam sigurna, ali mislim nakon istog događaja). Za svo ovo vreme kako pišem blog bilo je svakakvih komentara i svakakvih "događaja" u blogosferi. Mogu da kažem, ma baš me briga i iskuliram, ali realno, svaki me pogodi, neki više, neki manje.<br /><br />Post na sličnu temu godinama imam želju da napišem, ali mi nešto ne ide, valjda zbog nagomilanih emocija... Svaka zajednica, pa i ova privuče svakakav tip ljudi. Čini mi se da sve u početku izgleda lepše ali kada prođe dovoljno vremena svako na kraju počne da bude onakav kakav je u rl.<br /><br />Za ovog tvog anonimusa, šta da ti kažem... Valjda će se umoriti...Marijahttp://palachinkablog.com/sr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-29412315495020960822012-01-24T10:03:07.410+01:002012-01-24T10:03:07.410+01:00Vrlo, vrlo malo ljudi zna da pišem blog. I imam na...Vrlo, vrlo malo ljudi zna da pišem blog. I imam nameru da to tako i ostane. Naročito što živim od potpuno desete stvari. Ljudi u mojoj okolini poštuju i vole moju kuhinju, ali ima i onih koji prevrnu očima "opet ti i tvoje kuvanje". <br />Za rđave, a maliciozne komentare je još rano, jer sam odskorašnji bloger, ali verovatno će biti i toga. Kao i u životu, postoje dva leka za to: ignorisanje (kad mogu) i ekstremno naoštren jezik koji seče kao britva (meni draži način). Zlih i/ili zlonamernih ljudi će uvek biti, ali oni nam pomažu da se mi dobri istaknemo :-)Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-63664996747817400402012-01-24T09:54:01.401+01:002012-01-24T09:54:01.401+01:00Hej Majo,
ja sam malo izvan svih zbivanja i zaoku...Hej Majo, <br />ja sam malo izvan svih zbivanja i zaokupljena sam nekim drugim temam pa jedva stignem pratiti što se sve događa u našoj blogosferi. <br />Ne znam što se točno dogodilo, ali žao mi je ako te je netko povrijedio svojim komentarom. <br />Kod mene je komentiranje svima dozvoljeno i nemam ništa protiv anonimnih komentara, drago mi je čuti i kritiku i pohvalu sve je to dio života. Ipak treba razdvojiti kritiku od vrijeđanja, a hvala bogu takvih komentara nisam imala. <br />Također treba prihvatiti činjenicu da smo u onom trenutku kad smo blog učinili javnim otovrili svoj rad i komplimentima i kritikama pa tako i jedne i druge treba prihvatiti. Uostalom nikad ne možeš zadovoljiti svakoga i svačiji ukus i uvijek će se naći netko kome nešto nije po volji. <br />Ne očkujem da se neki slučajni prolaznik na mom blog raduje zbog mog uspjeha, ne očkujem da ga to uopće zanima niti da u tome vidi nešto važno. Ipak su blogovi nešto što radimo za sebe i svoju satisfakciju i teško netko ko nije u tome može shvatiti naše motive i pobude. :)<br />Moji svi prijatelji sada znaju za blog, ali to tako nije bilo u početku. U početku mi je bilo strašno neugodno to ikome reći. Kad su oni to saznali skužila sam koliko sam bila glupa sa svojim strahovima jer su svi od reda pozitivno reagirali. <br />Zapravo cijelim ovim komentarom ti hoću reći da se ne opterećuješ, ljudi koji te vole te i podržavaju i to je ono najvažnije, a uvijek će se naći i onih koji će misliti drugačije. <br />Apsolutno se slažem s Majom da zajedljive i uvrjedljive komentare treba ostaviti na blogu. Takvi komentatori govore puno o sebi, a ništa o tebi.Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-46842160444313358132012-01-24T09:18:19.155+01:002012-01-24T09:18:19.155+01:00Majo, žao mi je šta si se susrela s takvim komenta...Majo, žao mi je šta si se susrela s takvim komentarima. Onaj koji ih piše očito nema pametnijeg posla. Iako najteže, mislim da ih je najbolje ignorirati. Sva sreća ima nas koji volimo čitati tvoje postove, uživati u slikama, suncu i jednom prekrasnom dijelu naše obale...<br />Domaće naranče su najbolje-ja ih obožavam!jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-70375432011801074722012-01-24T08:52:08.775+01:002012-01-24T08:52:08.775+01:00Majo jako lijep i iskren post.
Ja bih rekla da j...Majo jako lijep i iskren post.<br /> Ja bih rekla da je blog jedno imaginarno, predivno mjesto u kojem svatko od nas pomalo može biti ono nešto što trenutačno želi ili se razvija u tom smislu, a nema mogućnoati da to ostvari,...food stylist, interior stylist, fotograf,...<br /> Ovdje se razvijaš kao u svakom drugom hobbyu, svima su nam počeci bili teški, ali ono što sam shvatila , a to je da je odlika dobrog bloga, otvorenost, iskrenost,a to je ono što ja nalazim u tvome blogu. Stoga, nemoj odustajati od iskrenosti i onoga što jesi, i nitko od nas to ne bi trebao, jer je to ono što nas čini drugačijim od onih koji preko nas liječe svoje frustracije,.. draga Majo oni su samo zavidni.<br /> Sa svog stručnog stajališta mogu samo još jedno dodati, kada živiš u trivijalnoj sredini, ako dozvolimo možemo vrlo lako postati robovi njihovih predrasuda,.. biti drugačiji, raditi ono što volimo i što nas usrećuje ( bloganje), to je ono što njih smeta. Zato budi i dalje otvorena i iskrena.<br /><br /> Još bi samo kratko napravila jednu simboliku,...znate ništa se mi ne razlikujemo puno od one moje djece u vrtiću,...u protivnom ako ne radimo na sebi.<br /> Kad dođe novo dijete u grupu, još ako je drugačije od drugih, ili ima neke vještine u kojima je dobar, e onda je "nagrabusio" od većine, ali mi to brzo riješimo. Njegovat RAZLIČITOST, to su nas trebali učiti, a to je ono što mi nemamo usađeno i sada učimo!<br /><br /> Ajme šta sam se raspisala!!!<br /><br /> Puno lijepih i iskrenih pozdrava!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14688161390034463507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-92138800154399898872012-01-24T07:57:18.386+01:002012-01-24T07:57:18.386+01:00Majo, da l si nekad prelisatala neki blog o modi. ...Majo, da l si nekad prelisatala neki blog o modi. To je pravo malo carstvo i blog zajednica čak i veća od naše. E, meni su oni čudni kad vidim sa kojim žarom se priča o tome, pa tako gledam da smo i mi nekome ko gleda sa strane čudni da toliko možemo naklapati o hrani. Najbolji naslov za blog mi je Ko ne voli cipele, ne voli ni ljude - genijalno. Svako ima svoju opsesiju!<br /><br />Kad se sve zbroji i oduzme ovo je jedno izuzetno kulturno mesto na internetu (na Coolki je užas imala sam prilike da padam sa stolice kad sam čitala komentare zlobne). Evo vidiš Zrinka te čita svaki dan a žena ne ostavlja komentare, pa mi je čudno da postoje fanovi koji su stalno prisutni a ja zaista imam osećaj kao da mi sve čavrljamo u našoj sobi i niko nas niti vidii niti čuje.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-55386449507713409252012-01-24T05:01:05.064+01:002012-01-24T05:01:05.064+01:00Nisam nikome koga znam iz RLa rekla za blog i misl...Nisam nikome koga znam iz RLa rekla za blog i mislim da ni ne znaju. To (bloganje) se u mojoj sredini smatra zanimacijom za zaludne, tako da ne bih rado priznala tu moju slabost (iako ne vidim razliku izmedju bloganja i drugih hobija). Elem, 'ziv stid bi me pojeo' da neko sazna da sam to ja! Zbog toga ne mogu pisati i objavljivati fotke koje bih zeljela, sa jedne strane, a sa druge, mozda doza opreza i nije losa, ipak blogove mogu citati svi (paranoja usadjena u djetinjstvu - ne govori sa nepoznatima, nikada ne reci kako se zoves, gdje stanujes, kako ti se zovu roditelji i gdje rade...i naravno nikada ne govori strancima koliko Jugoslavija ima stanovnika - ovo mi je najbolje, to su nam uvijek govorili u skoli prije ljetnog raspusta:)). <br /><br />A sto se tice komentara koji mi ne odgovaraju...volim ih zasto da ne, uvijek sam za dobru diskusiju uz argumente. Inace rado ostavim zajedljive/uvredljive komentare bez argumenata, posto oni govore o komentatoru a ne o meni (ili onome kome su upuceni). Na zalost do sada me zaobilaze:(<br /><br />Coolka, imala sam account, ali sam ga pobrisala, sada ga opet imam da bih mogla sacuvati pojedine recepte (tako je najlakse). Inace, bez uvrede (iako sam misljenja da nas zapravo niko ne moze uvrijediti, sem da nam u stvari kaze ono sto i sami slutimo o sebi i naravno ne volimo kod sebe), na Coolci se skuplja drugacija struktura (tu prije svega mislim na intelekt) korisnica. Bas se vidi da je procentualno dosta, da tako kazem 'simple' osoba u opticaju, pa je shodno tome i nivo komunikacije takav.<br />Ipak, nije ni Coolka tako losa, ima dosta prijatnih osoba (ne znam nikoga osobno i ne zelim upoznati) i dosta dobrih stvari za nauciti. To je i normalno sa tolikim prometom korisnika.Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-24046414146832792322012-01-23T23:45:37.800+01:002012-01-23T23:45:37.800+01:00Oh yes... I can see this treat is very popular. W...Oh yes... I can see this treat is very popular. Whenever I see orange zest peeking from the sweets. I just feel so tempted to try. Sweetness with a hint of zesty citrus flavor definitely makes me drool... I am trying not to eat as much as sweets, but how could I refuse when I see delicious cake like this one! ;-) I would ask for a favor if you are near by... just one piece please....=PNami | Just One Cookbookhttps://www.blogger.com/profile/17104033889937635168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5630438832535322662.post-55413517044601095122012-01-23T23:31:36.529+01:002012-01-23T23:31:36.529+01:00Well most of my friends knows about my blog ! But ...Well most of my friends knows about my blog ! But some of them still can't believe that I actually cook and click all these :)In the season of orange this bar recipe is a keeper. Can't wait to try it!Anonymousnoreply@blogger.com