9.25.2010

Kuglice od bijele čokolade, ruma i kokosa (Bounty kuglice)/Perfect balls with white chocolate, rum and coconut (Bounty balls)

(Scroll down for English version)




Potrebni sastojci (za 4 osobe):
90 g bijele čokolade (Nestle)
2 žlice mlijeka
2 ml ekstrakta ruma (Dr. Oetker)
200 g kokosovog brašna (Franck)
50 g maslaca
10 g vanilin šećera


Priprema:
Bijelu čokoladu s mlijekom rastopite na pari stalno miješajući pa ohladite.
U ohlađenu čokoladu dodajte vanilin šećer, ekstrakt ruma, maslac sobne temperature te oko 150 g kokosovog brašna. Kokosovo brašno dodajte malo po malo da vam smjesa ne bi bila pretvrda jer se u tom slučaju neće moći formirati kuglice.
Sve dobro promiješajte, vlažnim rukama oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u ostatak kokosovog brašna.
Poslužite ohlađene.


English version:
Perfect balls with white chocolate, rum and coconut (Bounty balls)
(serves 4)
Necessary ingredients:
90 g white chocolate
2 tbsp. milk
2 ml of rum extract (Dr. Oetker)
200 g coconut flour
50 g room temperature butter
2 teaspoon vanilla sugar

Preparation:
Melt white chocolate with milk. Leave to cool at room temperature.
Then, add vanilla sugar, rum extract, butter and  coconut flour.
Mix all ingredients together and form small balls with a wet hands.
Roll Bounty balls in the rest of the coconut flour.
Serve chilled.



P.S. For the measurements check out the kitchen chart!

Pin It Now!

12 comments:

  1. Majo, ovo mi izgleda mnogo kvalitetnije po sastojcima od onih domaćih Rafaelo kuglica. Pa da li je ovo kockica leda na lici ili me oči varaju! Dr Oetker rum sam skoro otkrila kod nas, nisam ga još koristila eno ga čuči mi u ladici. Ne to nije led, to je neka mala staklena posudica sa staklenim perlama! Kako su majušne!

    ReplyDelete
  2. Moj pahuljasti kokosov san! :)
    Krasne fotke! Krasne! :D

    ReplyDelete
  3. :))) ma daaaaaj, ono kod mene ti je perfektna slika:)?!? kada bih ja samo imala zivaca da trazim pogodno svjetlo i pravim odgovarajucu scenu po stanu (dok mi se jota hladi)...mozda bi moje fotke i licile na tvoje:), ali ovako...nemaju sanse. Meni su tvoje fotke slicne onima sa canelle de vanille, koje su mi opet vrhunac ljepote. svaka cast, stvarno su lijepe!

    p.s.
    ako ti nije tesko i ne narusava koncept, da li bi mogla jednom kada budes fotkala da uslikas cijeli set? bas me zanima kako se dobije ovakva fotka, od scene, svjetla, polozaja kamere. hvala!!!

    ReplyDelete
  4. Cure, tnx :)
    => Jelena, staklena posudica sa hidro perlama (otkrila sam ih prije tjedan dana)! Narastu u vodi, izgledaju kao sitni dijamanti, a zadržavaju dovoljno vlage da u njih možeš stavit živo cvijeće bez vode :)
    => Melrose, hvala ti, ali tvoje slike su mi zaista predivne :) Na moju žalost nemam profesionalni fotić kao Cannelle et Vanille, samo malo bolji digitalni sa cyber shoot 7,2 mpx kamerom.
    Kada bi ti rekla na čemu slikajem, ne bi mi vjerovala - imam jednu staru bijelu dasku koju mogu pomicat po balkonu gdje ima najviše svjetla, a ukrasim je jednostavnim salvetama ili kuhinjskim krpama ( pritom očekujem da mi se boje slažu ). Volim kada mi na balkonu ima sunca pa slikajem samo u periodu od 11-1.30h - kada ima toliko sunčeva svjetla da mi zabliješti sliku da ostane dosta prozračna i svijetla.
    Volim kad mi je posuđe horizontalno ili vertikalno ispred mene, pa sjedim dok slikajem iz raznih kuteva, odaberem fotografiju koja mi se najviše dopada pa je pomoću Painta smanjim da mi prilagodi veličinu blogu...
    Pokušaj par puta, sunčeva svjetlost dosta bolje izoštri fotografiju nego svjetlost unutar kuće :) Naravno, ako imaš profi fotić, ne treba ti ništa od ovoga...

    ReplyDelete
  5. Majo, prvo da ti kažem da si me baš dirnula tvojom ponudom. Nekada čoveku tako malo treba da se rasplače (dobro i u PMSu sam). Hvala ti od srca! Perlice znam i mama mi ih je kupila u Merkatoru pre godinu dana imala sam zelene, one baš lepo narastu. Nikad mi ne bi palo napamet. Sad znam gde da ih tražim.
    Ma ti si malo bolja od mene sa fotkama. Rekla si mi da slikam na prozoru. Imam jedan jedini prozor na kome fotkam dobro i ispred tog prozora je žica za prostiranje veša. Tako da ili visim kako sam ti rekla sa tanjirom uvis da se vidi zelenilo ili stavim na sims ispred prozora pomaknem veš i pazim da ne uhvatim pokoju mačku u dvorištu.
    Još jednom ti puno hvala na ponudi! Ispunila si mi srce!

    ReplyDelete
  6. Hvala tebi draga Jelena!
    Stvarno mi nije nikakav problem, dapače, bilo bi mi i drago da ih pošaljem ako ih nemaš gdje kupiti :)

    ReplyDelete
  7. Kuglice su odlične ! A slikama sam naprosto očarana, fantazija !!

    ReplyDelete
  8. Predivne su, nježne baš kao i slike.

    ReplyDelete
  9. Divne kuglice pune okusa..a i slikice baš nježne.

    ReplyDelete
  10. ovo izgleda jednostvano i jako ukusno! Odlican recept!

    ReplyDelete