1.03.2013

Pregled 2012.godine & VIDI top 100 natječaj/A year in review


2012. Bila je to godina za pamćenje. Kako po lošim, tako i po dobrim stvarima. Općenito gledajući, 2012. bila je moja godina, kako je volim nazvati u šali.
Odmah iza dočeka Nove za mene je bilo radno jer sam spremala pravosudni ispit tako da sam većinu vremena, sve do proljeća, zapravo provela u učenju.
Na proljeće, točnije u ožujku, položila sam pisani dio pravosudnog ispita, a u svibnju usmeni dio. Nisam mogla vjerovati da je sve napokon gotovo i da me čeka bezbrižno ljeto. Bilo je naravno i raznolike hrane bogate sezonskim namirnicama, te jagoda, višanja i trešanja kojima sam se najviše veselila. 

Spring 2012 / Proljeće 2012
Ljeto je bilo lagodno, bezbrižno i radno. Jutarnja kupanja i čitanje knjiga bila su moja svakodnevnica. Noćna kupanja, sunčanja, ribarske večeri, šetnje gradom i druženja s prijateljima ispunila su nam ljeto.

Summer 2012 / Ljeto 2012
Jesen je bila bogata sezonskim namirnicama, sklapanjem novih prijateljstava i održavanjem starih, upoznavanjem novih ljudi, putovanjima, odlaskom u Graz u Ikeu gdje smo M. i ja napokon kupili 90% toga potrebnog za useljenje u naš novi stan.
U jesen smo također M. i ja otputovali u Bordeaux i 7 dana uživali u vinu, siru, macaronsima, kroasanima i čokoladicama.

Fall 2012 / Jesen 2012
Fall in Bordeaux / Jesen u Bordeauxu
Zima je brzo prošla i blagdani su nam već kucali na vrata. Uz to, bio je i moj rođendan koji smo M. i ja proveli u društvu dragih ljudi uz domaću večeru J

Winter 2012 / Zima 2012

2012.godina također je bila godina kada sam na blogu ugostila neke od vas, a i kada sam sama bila gost na nekim blogovima. Pomalo sam zapostavila tu rubriku, no kada mi je nedavno jedna čitateljica iz Rumunjske poslala mail da bi rado bila gost na mom blogu, odlučila sam tu rubriku opet malo oživjeti J Hvala vam svima koji ste do sada sudjelovali, ali i onima koji bi rado voljeli biti gosti na mom blogu J
Smatram da je prijateljstvo i upoznavanje upravo u ovim food blogerskim vodama možda i najljepši dio bloganja J

Guest posts in 2012 / Gost postovi u 2012.godini
Pred kraj godine odradila sam jedan intervju o kojem će nešto više biti riječi kasnije.

Za sam kraj ostavljam par riječi da vam se svima zahvalim što činite dio moje male obitelji, svima koji me čitate, pratite i komentirate. Svima koje sam upoznala, bilo osobno, bilo virtualno, koji me podržavate i hrabrite da idem dalje. Da budem bolja i odvažnija.
Posebno bih htjela zahvaliti mom prijatelju Medi s bloga @Kužinavanje, a koji mi je poslao poruku da je počeo VIDI natječaj, najveći natječaj u Hrvatskoj koji dodjeljuje nagrade najboljim webovima i mobilnim aplikacijama.
Naime, svi koji me pratite znate da ne volim previše javno reklamirati svoj blog (pa tako ne dopuštam niti reklame na svom blogu), ali ovog puta sam nakon dugog premišljanja ipak odlučila prijaviti svoj blog na VIDI natječaj. Pa što bude. Iskreno, nisam očekivala nikakve rezultate.
VIDI awards - Dalmatia Gourmande is TOP 10 Croatian blog :) 
Dogodilo se upravo suprotno. Tog dana smo M. i ja putovali za blagdane k njegovima i bili smo negdje na Lučkom u Zagrebu kada sam  dobila Medinu poruku da je Dalmatia Gourmande dobio VIDI nagradu top 10 u kategoriji blogovi. Taman kada sam pisala o tome kako sam se pomalo zasitila svega, ova nagrada kao da mi je nekako dala krila, priznanje za ono što amaterski radim i bila sam jako, jako, jako sretna. I još ne mogu vjerovati.
Kada sam nedugo nakon toga dobila službenu potvrdu na mail, shvatila sam da je upravo moj blog, od njih 4446 prijavljenih, izabran.
Nadam se da će 2013.godina koja nam je već stigla biti jednako uspješna svima nama J  



Pin It Now!

38 comments:

  1. Čestitam još jednom na nagradi, stvarno si zaslužila, blog ti je krasan, a slike neću ni komentirati :))) Želim ti još više uspjeha u ovoj 2013. godini!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mateja, hvala ti od srca :) I još jednom ti želim sretnu Novu 2013-u, neka ti bude uspješnija nego stara koja je iza nas i na privatnom i na studentskom planu :D

      Delete
  2. A wonderful year! May 2013 be even better. :-)

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  3. Odlicna ideja sa pregledom dogadjaja godine sto je prosla i iako pratim tvoj blog bilo je super podsjetiti se nekih trenutaka. Cestitam ti jos jednom na nagradi i zelim ti jos uspjesniju 2013. Naravno, puno ti hvala za divno druzenje i podrsku koju si mi pruzala tokom prosle godine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gordana, hvala tebi koja me uvijek iznova inspiriraš i nešto novo naučiš :) Želim da ti 2013.-a bude još uspješnija i na privatnom i na poslovnom planu :)

      Delete
  4. Jako sam vesela zbog tebe...Bravo!!!
    obradovala me vijest do te mjere da sam počela skakutati na mjestu, kako inače znam kad me nešto istinski obraduje :)

    ja se nekako nadam da će 2013. biti godina kad ćemo se napokon sresti ili skuhati nešto zajedno :)

    sretna ti bila, i tebi i M. - da si ostvarite sve snove koje možda već dugo sanjate :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana moja draga, hvala ti od srca :) Neka i vama bude uspješnija i sretnija od ove stare. I ja se nadam da ćemo se napkon sresti, nije Zadar na kraj svita :D

      Delete
  5. Baš sam sretna što si ti osvojila tu nagradu, definitivno si zaslužila i drago mi je da ti je to dalo poticaj da nas i dalje uveseljavaš svojim postovima. Ovaj pregled si prekrasno osmislila, lijepo si nas provela kroz sva godišnja doba i fotke su predivne kao i uvijek.
    Znači preporučaš odlazak u Graz u Ikeu za opremanje stana?

    ReplyDelete
  6. I zaboravih još čestitati Sretnu Novu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga, hvala ti od srca :) :)
      Pregled je i meni super stvar, radim ga već treću godinu za redom :)

      Definitivno Ikea - mi idemo opet u lipnju po ostatak stvarčica :)
      Što se tiče namještaja, ne znam kakve je kvalitete jer imamo samo par polica i krevet od njih - u lipnju idemo i po ormar koji je triput jeftiniji nego tu kod nas. Nismo se još uselili pa ne znam koliko će to sve trajati, ali i ovo što se prodaje kod nas kao suho zlato također nije neka kavaliteta - tako da sam se odlučila za Ikeu. Problem je jedino prijevoz. Mi smo imali službeni kombi tako da su nam već cestarina i put bili plaćeni. Ne znam koliko dođe dostava za RH :)
      Od srpnja (ulaskom u EU) bit ćemo oslobođeni i carine (inače je do sada bilo oslobođenje 1000 kn po osobi).
      Što se tiče drugih stvari - tamo smo kupili lustere, lampe, ručnike, pokrivače, jastuke, podnice za krevet, madrace, stvarčice za kuhinju, tave, lonce, pribor za jelo, čaše, potrepštine za WC itd... i baš smo se začudili kako smo jeftino prošli, duplo manje nego što smo računali da ćemo potrošiti!! Pogledaj malo po njihovoj stranici i upiši što te zanima - sve što imaš na netu imaš i u dućanu. Imaju odličnih stvari i ja sam oduševljena :)

      Delete
  7. Ja se uvijek zaljubim u tvoje fotke, poticaj su mi da se trudim makar mi se "oprema" sastoji od jednog ne baš profi fotića :D Morala sam se osvrnuti na to jer sad baš gledam presjek svih tvojih fotki i zbilja ih prati ona neka romantika, ko da su slikane pod blagim suncem u rano proljeće :) Skroooz poetično :D

    Nego, zaslužila si lijepu nagradu, blog je prava uživancija i s veseljem ga pratim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anja, hvala ti :) Drago mi je da sam i ja nekom inspiracija :)Šta ćeš, volim romantiku i klišeje :)

      Delete
  8. Draga Majo, baš kad sam vidjela da je tvoj blog osvojio nagradu, prisjetila sam se posta o zasićenju i pomislila kako se nadam da će ti ona biti poticaj da nas i dalje nastaviš uveseljavati svojim postovima i fotkama. Čestitke još jednom na nagradi i sve najbolje u Novoj godini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamara, hvala ti :) Također tebi i tvojoj obitelji želim sve najbolje u Novoj 2013.-oj, neka bude bolja od prethodne :)

      Delete
  9. Još jednom čestitam na nagradi i želim vam sve najbolje u Novoj godini!

    ReplyDelete
  10. Čestitka na nagradi,stvarno si zaslužila. Sviđa mi se kolaž prošlogodišnjih recepata.
    Još jednom čestirke!

    ReplyDelete
  11. Cestitam! Nagrada je i vise nego zasluzena! Bravo!

    ReplyDelete
  12. Nagrada je ujedno i potvrda za tvoj cijeli rad i trud na blogu. Pregled kroz proteklu godinu je jako lijep kao i naravno, fotografije. Vjerujem da nas na tvom blogu ove godine čeka još iznenađenja i finih receptića :)

    ReplyDelete
  13. Bravo Majo, svaka čast! Apsulutno zasluženo!
    Divne su fotografije! Boje savršene.

    ReplyDelete
  14. iskrene cestitke, tvoj blog je to zasluzio, redovito nas darujes prekrasnim fotografijama i nesebicno dijelis prekrasne slane i slatke recepte s nama.

    Nek ti Nova bude jos bolja i uspjesnija!

    ReplyDelete
  15. Čestitamo od srca i još jednom želimo puno uspjeha u novoj...Ana i Mislav

    ReplyDelete
  16. Čestitam ti na nagradi VIDI i s polaganjem pravosudnog ispita! Evo, ja još malo pa spremam magisterij! Sve najbolje u novoj godini također :)

    Juraj
    BL'eauOG

    ReplyDelete
  17. Čestitke za nagradu!
    Lepo i slikovito si obuhvatila godinu, i vala ti je bila ispunjena! Kolaži su preslatki.
    Sve najbolje u novoj godini!

    ReplyDelete
  18. Bravo Maja, ovo je krasan pregled protekle godine !
    Bila je i teška i lijepa, ali ja sam je svakako zapamtila po puno tvojih lijepih postova, recepata , priča, ......, i nagrada je došla u prave ruke ! Čestitam ti !! I veselim se daljnjem druženju i u ovoj godini !
    Posebno su mi lijepe slike u ovom postu, odlični kolaži !
    Puno pozdrava ti šaljem i tebi i tvojima još jednom želim sve najbolje !!

    ReplyDelete
  19. Čestitam, svaka čast! Predivne fotografije i recepti :))

    ReplyDelete
  20. Tvoje fotografije su iz dana u dan sve bolje i bolje. Uvek si vodila racuna o svakom detalju.
    Pratim tvoj rad jer smo mislim skoro u sisto vreme pocele da blogujemo ili si ti ranije, no ne bitno. Drag asi mi!

    ReplyDelete
  21. Divno si ovo složila, nisam vidjela post prije :( Znala sam za nominaciju ali nisam znala za nagradu! Bas sam sretna radi tebe, zasluzila si! Tvoje fotke i putopis iz Bordeauxa kao primjer kako dobr fotke trebaju izgledati :D Puno pusa, nastavi tako dalje!!

    ReplyDelete