8.01.2010

Dalmatinska buzara od škampi/Dalmatian Scampi Buzara


(Scrool down for English version)



       
Potrebni sastojci (za 2 osobe):
1 kg svježih škampi
2 velika luka
4 režnja češnjaka
1 vezica peršina
1 litra domaćeg bijelog vina (suhog)
2 žlice domaćeg maslinovog ulja
2 žlice koncentrata rajčice
3 žlice krušnih mrvica
sol
papar
kriške limete za ukrašavanje


Priprema:
Škampe kratko operite po mlazom hladne vode.
Luk, češnjak i peršin nasjeckajte na srednje velike komadiće.
Na maslinovom ulju kratko zažutite luk, potom dodajte škampe pa ih bez podlijevanja popržite na minutu-dvije.
Dodajte češnjak, peršin, koncentrat rajčice, sol i papar pa obilno zalijte bijelim vinom.
Škampe kuhajte oko 45 minuta na laganoj vatri povremeno protresajući teću (nikako ne miješati)!
Kada su škampi kuhani dodajte krušne mrvice pa prokuhajte još na kratko.
Škampe poslužite s kriškama limete i domaćim kruhom.  


    


English version:
Dalmatian Scampi Buzara
serves 2
Necessary ingredients:
2.2 pounds (1 kg) fresh dalmatian scampi
2 large onion
4 cloves garlic
1 spring of parsley
1 liter dry wine
2 tsp. homemade olive oil
2 tsp. tomato sauce
3 tsp. bread crumbs
pinch of salt
pepper
lime slices to decorate


Preparation:
Wash the scampi in the cold water.
Chop thinly onion, garlic and parsley.
Heat 2 or 3 tablespoons of olive oil in a large sauté pan, and set over medium high heat. Briefly fry choped onion. Add scampi and fry without liquid for a minute.
Then add garlic, parsley, tomato sauce, salt, pepper and white wine. Cook for about 45 minutes on low heat on the stove.
At the end, add bread crumbes and sook for two minutes.
Serve scampi with sauce, lime slices and homemade bread.




P.S. For the measurements check out the kitchen chart!







Pin It Now!

2 comments:

  1. Vrlo mi je drago da si aktivirala blog. Novi izgled je predivan. Nadam se da imaš barem malo vremena i za ovaj veseli i opuštajući poslić oko pisanja i da ćemo se lijepo druđžiti kroz postove.

    ReplyDelete