8.04.2010

Dalmatinska ječmena kaša/Barley Porridge with Dalmatian Vegetables



Potrebni sastojci:
1 tikvica srednje veličine
1 manji patlidžan
100 g kukuruza
2 mrkve
1 crvena paprika
1 žuta paprika
50 g zelenih mahuna
2 svježe rajčice
10 komada crnih maslina
1 poriluk
1 režanj češnjaka
50 ml maslinovog ulja
300 g ječmene kaše
bosiljak
mažuran
sol
papar


Priprema:
Povrće oprati pa narezati: tikvice, mrkvu i crne masline narezati na kolutiće; zelene mahune prepoloviti; a poriluk, rajčicu,m paprike i patlidžan narezati na kockice.
Od maslinovog ulja, bosiljka, mažurana i češnjaka napraviti pesto (na način da sve izmiksate ili tučete u mužaru).
Na zagrijanom maslinovom ulju s dodatkom pesta prodinstati poriluk, a zatim redom dodavati paprike, prkvu, mahune, te naposlijetku tikvice i ostalo povrće.
Povrće dinstati oko 10-ak minuta, a zatim skloniti s vatre, premjestiti u keramičku zdjelu, dodati ječmenu kašu, sol i papar ( dodajte malo više soli ) pa uliti vode do vrha zdjele.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C dok sva voda ne ispari, povremeno miješajući.

Pin It Now!

2 comments:

  1. izvrsno i jako zdravo...divna kombinacija boja..ječmena kaša su verovatno prokuvane ječmene pahuljice...ovaj recept će se sigurno svideti Moniki pošto je u potrzi za zdravim receptima..a i nama ostalima nije na odmet...jako lepo

    ReplyDelete
  2. Hvala Jelena :)
    Da, ječmena kaša jesu ječmene pahuljice ( kupljene u dm-u za 9,99 kn ). Nisam ih dosada spremala s voćem kao Monika, ali vrijedilo bi pokušati jer su jako zdrave. Ipak, najdraže su mi za ručak i često ih miješam sa cous-cousom ili crvenom rižom ( koja je jako zdrava i može se naći u Bio-Bio trgovinama po pozamašnoj cijeni).

    ReplyDelete