Please, scroll down for English version
Potrebni sastojci (za 4 osobe):
500 g junećeg ramsteka
1 manja crvena paprika (Babura)
1 manja tikvica
200 g kukuruza šećerca iz konzerve
250 g crvenog graha (skuhanog) ili iz konzerve
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 srednja rajčica
1/2 litre hladne vode ili više, po potrebi
1 vrećica začina za Burrito (u prahu) ili 1-1/2 žlica domaće pripremljenog burrito začina
8 komada Tortilla
100 g sira Goude
200 ml kiselog vrhnja
Tabasco začin
Priprema:
Sve povrće narezati na sitne kockice.
Zagrijati wok pa doliti ulje.
Na zagrijanom ulju popržiti crvenu papriku nasjeckanu na
kockice.
Kada je paprika omekšala, dodati ramstek narezan na
kockice 2x2 cm, pa pržiti dok meso ne poprimi boju. Doliti vodu pa kuhati dok meso ne omekša.
Kada je meso napola omekšalo dodati sjeckane tikvice, rajčice,
češnjak, te skuhani grah i kukuruz. Dodati začin za burrito.
Kuhati oko 15 minuta dok sva voda ne ispari.
Provjeriti slanoću (ako je potrebno dodati sol i papar).
Tortille zagrijati na tavi ili u mikrovalnoj.
Svaku tortillu u tankom sloju premazati kiselim vrhnjem, dodati
pripremljeni nadjev od povrća i junetine, posuti s ribanim sirom i par kapi
Tabasca.
Zarolati.
Zarolane tortille možete i zapeći u pećnici na 200°C oko
5 minuta.
Poslužiti toplo uz Meksičku salatu.
Za pripremu salate možete narezati sve povrće koje ste
koristili i za Burrito, dodati još sjeckani svježi krastavac i mladi luk ili
poriluk pa začiniti s octom, uljem i malo soli.
English version:
Mexican burrito
Necessary ingredients (serves 4):
500 g beef steak
1 small red bell pepper
1 small zucchini
200 g canned sweet corn
250 g red bean
1 onion
1 garlic clove
1 medium tomato
2 cups (500 ml) cold water + more if needed
1-1/2 tbsp of burrito seasoning
8 tortillas
100 g of Gouda or other pizza cheese
200 ml sour cream
Tabasco (few drops)
500 g beef steak
1 small red bell pepper
1 small zucchini
200 g canned sweet corn
250 g red bean
1 onion
1 garlic clove
1 medium tomato
2 cups (500 ml) cold water + more if needed
1-1/2 tbsp of burrito seasoning
8 tortillas
100 g of Gouda or other pizza cheese
200 ml sour cream
Tabasco (few drops)
Preparation:
Cut into small cubes all vegetables.
Preheat wok or saucepan, add oil and fry red pepper chopped into small cubes.
Add sliced beef cuted into 2x2 cm cubes and fry until meat softened (for about 10 minutes). Add water and cook until meat softened.
Add chopped zucchini, tomatoes, garlic, and cooked beans and corn.
Add burrito spices (powder).
Cook for about 15 minutes or until all water evaporates.
If necessary, add salt and pepper.
Warm tortillas in a saucepan or in microwave.
Coat each tortilla in a thin layer with sour cream, add 2-3 Tbsp. of prepared vegetables and beef, sprinkle with grated cheese and a few drops of Tabasco.
Roll.
Bake tortillas in preheated oven at 400 F (200°C) for about 5 minutes.
Serve warm with cold Mexican salad.
To prepare the Mexican salad, you can cut all the vegetables that you used for
the burrito, add chopped fresh cucumbers and onions or leeks and season with
vinegar, oil and salt.Preheat wok or saucepan, add oil and fry red pepper chopped into small cubes.
Add sliced beef cuted into 2x2 cm cubes and fry until meat softened (for about 10 minutes). Add water and cook until meat softened.
Add chopped zucchini, tomatoes, garlic, and cooked beans and corn.
Add burrito spices (powder).
Cook for about 15 minutes or until all water evaporates.
If necessary, add salt and pepper.
Warm tortillas in a saucepan or in microwave.
Coat each tortilla in a thin layer with sour cream, add 2-3 Tbsp. of prepared vegetables and beef, sprinkle with grated cheese and a few drops of Tabasco.
Roll.
Bake tortillas in preheated oven at 400 F (200°C) for about 5 minutes.
Serve warm with cold Mexican salad.
Burrito i salata su predobri !
ReplyDeleteJako volim meksičku kuhinju, a ti si ovaj burrito odlično iskombinirala i pripremila. Salatu također . A sve skupa izgleda doslovno čarobno, divne slike !
Zvuci prefino a boje na slikama su tako savrseno lepe i zive :)
ReplyDeletePraviću zasigurno...:)
ReplyDeleteJako volim meksičku kuhinju samo što ljuto ne volim, pa onda to nije to. Pitam se šta li rade Meksikanci koji ne vole ljuto ili oni kojima smeta. Tortilje obožavam i uvek ih imam u frižideru. Idealne su za punjenje svega i svačega. Jedina namirnica koju koristim iz konzerve, osim tunjevine i ananasa je pasulj. Jednostavno ne da mi se kuvati dva sata 250g pasulja, a da rizikujem da se raspadne i pretvori u kašu. Super receptić!
ReplyDeleteHvala :)
ReplyDeletePrijavljujem se za burito na tvoj nacin. Odlican ti je nacin;))) Divno zrače ove fotografije. Odlične su. Baš vedre i pune šarenila. Pozdrav
ReplyDeleteI receptič i sličice odlični. Čak i Timna kad je meksička kuhinja u pitanju pojede povrće, čak i prilično ljuto podnese. :)
ReplyDeleteVrlo lijep blog!
ReplyDeleteSrdačno pozdravljam poljskom!:)))
Šaljem poljupci za sve Hrvatska ..;)
Nadam se da ćete posjetiti moj blog i dajte komentarhttp://polishtwins.blogspot.com