Potrebni sastojci (za 8 osoba):
100 g suhih grožđica
5 žlica ruma za kolače ( Badel )
1 žlica Maraskina
3 cijela jaja
prstohvat soli
3 čvrsta jogurta ( 600g )
2 kisela vrhnja ( 360 g )
2 jabuke sitno naribane
1 naranča ( sok i korica )
1 limun ( sok i korica )
800 g - 1 kg glatkog pšeničnog brašna
3 vrećice praška za pecivo ( 36 g )
I još:
1 litra običnog ulja, za prženje
kristal šećer ili šećer u prahu, za posipanje
Priprema:
Ručno umutiti jaja s malo soli, pa dodati jogurt, vrhnje,
sok i ribanu koricu limuna i naranče, sitno naribanu jabuku, rum, Maraskino i
grožđice.
Smjesu dobro promiješati pa dodati brašno (pritom
pripazite da tijesto ne bude ni prerijetko ni tvrdo – tijesto ne smije padati
sa kuhače).
Smjesu dobro promiješajte pa ostavite da odstoji 10
minuta.
U međuvremenu, u uski lonac zagrijte 1 litru ulja.
Kada se ulje ugrijalo, u tijesto dodajte prašak za
pecivo i dobro promiješajte.
Pomoću dvije male žličice radite male okruglice od ljepljivog
tijesta i stavljajte ih u vruće ulje da se prže.
Između svakog stavljanja, žlice umočite u hladnu vodu.
Hladne fritule pospite kristal šećerom ili šećerom u
prahu.
Pin It Now!
prekrasna fotka! fritule sam radila tamo negdje oko fašnika po prvi put i jako su mi se svidjele. zabilježit ću i tvoj recept :)
ReplyDeleteHvala Monchi :)
ReplyDeleteObožavam fritule, tako da ću potražiti i tvoj receptić :)
Mada ovaj recept baš i nije dijetni, zanimljivo je to šta u tijesto uopće ne ide šećer jer su od soka voća i jabuka dovoljno slatke :)
Pozz
Kako su medene! Meni mama dostavlja ove krofnice tako da nikako da ih ja napravim. Moraću da joj prenesem da doda ove divne dodatke rum i maraskino i da krofnice prekrsti u fritule pošto mnogo lepše zvuči!
ReplyDelete