Potrebni sastojci:
4 limete
1 limun
2 žličice ribane korice limete
180 ml vrhnja za šlag
200 ml punomasnog mlijeka
5 g gustina (škrobnog brašna)
4-5 kapi ekstrakta limuna
Priprema:
Limete oprati, posušiti pa naribati koricu na najsitnije rupice na ribežu.
Sok limete i limuna iscijediti pa sok sačuvati.
Šećer pomiješati sa gustinom pa dodati 200 ml hladnog mlijeka te vrhnje za šlag.
Smjesu mlijeka i vrhnja s šećerom i gustinom zavriti na laganoj vatri uz stalno miješanje.
Vruću smjesu staviti u hladnjak da se ohladi, a u ohlađeno dodati sok limete i limuna, ribanu koricu limete i par kapi ekstrakta limuna.
Smjesu staviti u zamrzivač povremeno miješajući dok se smjesa potpuno ne smrzne.
Pin It Now!
Majo, ova mašnica je božanstvena...ja bi samo zurila u mašnicu u strahu da ne pokvarim celu kompoziciju kad ponjupam sladoled...bookmarkirano
ReplyDeleteHaaaaaaaaaa, pa i meni nijeradio šporet par dana , a suprugova familija je trebala da svrati, pa eto seti se ja ovog recepta. Osigurači su krenuli da iskaču tako da je bilo 2 dana na namazima...eto tako sam se setila i salate od tune....sada je sve ok...mada i bez sporeta nije bilo loše....
Draga Majo,bas mi je krivo sto ti se blog izbrisao,imala si divne recepte.Sada je doduse jos lepsi,a fotografije su zadivljujuće.Pratim tvoj rad...:)
ReplyDeleteJelena, dobro si se sjetila :) Ja doduše imam pećnicu koja funkcionira u našem stanu ( u koji se još nismo uselili ), a tu kod roditelja, budući nas je puno, svako malo se nešto kvari :(
ReplyDeleteAli nema veze, lito je i treba jest zdravu i laganu hranu :)
Vera, hvala ti :) Išla sam uređivati blog i stalno mi se pokazivao nekakav error, a dok am ja klikala, pobrisali se svi recepti :) Nema veze, većinu toga imam pospremljeno pa će i biti objavljeni sa novim slikama kada uhvatima malo više vremena :)
Sladoled zvuči fantastično,a tako i izgleda...super!
ReplyDelete