9.10.2010

Pureći šnicli punjeni blitvom i ovčjim sirom/Stuffed Turkey Steak with Swiss chard and Sheep cheese

(Scroll down for English version)




Potrebni sastojci:
2 pureća šnicla
8 listova blitve
50 g ovčjeg sira
2 žlice oštrog brašna
1 manji luk
4 žlice maslinovog ulja
2 dl vode
2 žlice umaka od rajčica
2 veća krumpira
sol
sir Camembert
1 limun (sok i ribana korica)
timijan
sol
papar



Priprema:
Blitvu preliti vrućom vodom da omekša.
Pureće šnicle protući, posoliti i popapriti, jednu stranu šnicla uvaljati u oštro brašno pa je na maslinovom ulju popržiti da uhvati boju.
Izvaditi šnicle iz tave pa na poprženu stranu poslagati blitvu i ovčji sir.
Šnicle preklopiti pa nepoprženu stranu uvaljati u brašno i popržiti na maslinovom ulju dok meso ne uhvati boju.
Šnicle izvaditi iz tave pa na istom ulju dinstati luk dok ne poprimi zlatnu boju.
Dodati meso, vodu, umak od rajčica i začine, pa kuhati dok meso ne omekša.
Na kraju dodati sok i ribanu koricu limuna.
Za prilog krumpire kratko prokuhati pa narezati na kockice. Posoliti i popapriti pa popržiti na tavi dok ne omekšaju. Dodati sir Camembert narezan na sitne kockice (umjesto Camemberta možete dodati i ovčji sir, ali onda nemojte dodati soli jer će biti preslano).
Poslužite uz zelenu salatu.




English version:
Stuffed Turkey Steak with Swiss chard and Sheep cheese
serves 2:
Necessary ingredients:
2 turkey steak
8 stalk of swiss chard
50 g sheep cheese
2 tbsp. flour
1 small onion
4 tbsp. olive oil
200 ml plain water
2 tbsp. tomato sauce
2 large potatoes
salt
Camembert cheese
1 lemon (juice and grated rind)
thyme
salt
pepper



Preparation:

Pour swiss chard with hot water to soften.

Sprinkle turkey steak with salt and pepper, roll one side in the flour and fry in the olive oil for 1/2 minute.
Remove the steak from the pan. Arrange on the fried side slices of chard and sheep cheese. 
Fold  the steak and fry in the oil on the other side.
Remove steak from the pan.
In the same oil fry onion until becomes golden-brown.
Add stuffed turkey steakes, water, tomato sauce and spices.
Cook until the meat is soften.
At the end, add the squeezed lemon juice and grated lemon zest.
Serve with green salad.



P.S. For the measurements check out the kitchen chart!


Pin It Now!

3 comments:

  1. Ovo izgleda tako dobro Majo. Camembert sa krompirom još nisam probala. Eto sinoć smo ga smazali onako uz grožđe. Ovčiji sir da potreban šmek ovom jelu. Kakva krasna posuda. Podseća me na one dečije koje su izdeljene. Fotke su super.

    ReplyDelete
  2. ovo je izvrsno ! mora biti jako ukusno i odlično izgleda ! sviđa mi se kako je servirano, lijepe fotkice !!

    ReplyDelete
  3. Hvala cure :)
    Jelena, posudu sam dobila od jedne jako dobre prijateljice i stvarno ih koristim kad god stignem :)
    Branka B. hvala ti :)

    ReplyDelete