Potrebni sastojci (za 2 osobe):
Za njoke:
400 g Butternut tikve
80 g krem sirnog namaza
50 g maslaca
sol, papar
muškatni oraščić
glatko brašno
Za umak:
500 g svježih šampinjona
1 glavica luka
2 dl vode
50 ml bijelog vina
sol, papar
Priprema:
Bundevu prepolovite, ogulite joj koru pa očistite od
sjemenki.
Narežite bundevu na manje kockice pa je stavite kuhati s
malo vode dok ne omekša (nekih 10-15 minuta).
Kuhanu bundevu propasirajte kao pire krumpir, posolite,
popaprite, dodajte muškatni oraščić, krem sir i maslac (po želji možete dodati
i 1 cijelo jaje), pa pomoću glatkog pšeničnog brašna umijesite glatko tijesto.
Tijesto oblikujte u malene valjkiće, režite pomoću noža
pa pomoću vilice oblikujte njoke.
Stavite njoke kuhati u slanu kipuću vodu oko 5 minuta.
Gotove njoke ocijedite.
Za pripremu umaka na maslinovom ulju dinstajte sitno
sjeckani luk pa dodajte narezane šampinjone.
Dinstajte šampinjone dok ne omekšaju, podlijte ih vodom i
vinom pa kuhajte 10 minuta.
Na kraju posolite i popaprite, pa poslužite s njokima.
English version:
Pumpkin
gnocchi with mushroom sauce
Necessary ingredients (serves 2):
For the gnocchi:
400 g Butternut pumpkin
80 g cream cheese
50 g butter
salt, pepper
nutmag
flour
For the sauce:
500 g fresh mushrooms
1 onion
200 ml water
50 ml white wine
Preparation:
Peel and remove
pumpkin seeds.
Cut pumpkin into small cubes and cook for 15
minutes.
Add salt, pepper, nutmag,
cream cheese and butter.
Squash cooked pumkin, add flour and mix a non sticky
dough.
Shape dough into small cubes and each cube pull on fork
lenght to get a gnocchi form.
Put the gnocchi in salted boiling water and cook for 5
minutes.
In the meantime, prepare the sauce: fry on the olive oil finely choped onion, add
cuted mushrooms and cook for about 5 minutes. Add water, wine, salt and pepper
and and cook 10 minutes more.
Pin It Now!
ovo mi je jako fino, odlične njokice od bundeve i umak od šampinjona, uz to neka salata i ručak je tu ! Super izgleda.
ReplyDeleteA slike jeseni mi se posebno sviđaju, jako lijepi motivi i prekrasne boje !
Predivan recept i fantasticne jesenje fotkice :)
ReplyDeleteOstavila sam poveci komad tikve u hladnjaku u nadi da cu stici napraviti njoke, ali mi se omaklo (vremenski) i tikva jos cami ondje, pitam se da li je uopce vise dobra, ali se bojim pogledati :((
ReplyDeletePredivna mije kombinacija na tanjuru, kao i slike jeseni
Hvala :)
ReplyDeletePredivne su ove jeseneske slike. Boje su očaravajuže. Volim njoke, nemam vremena da ih sada pravim. Bilježim ovaj recpet za drugi put.
ReplyDelete