11.13.2010

Njoki od bundeve u umaku od gljiva/Pumpkin gnocchi with mushroom sauce

(Scroll down for English)


Potrebni sastojci (za 2 osobe):
Za njoke:
400 g Butternut tikve
80 g krem sirnog namaza
50 g maslaca
sol, papar
muškatni oraščić
glatko brašno
Za umak:
500 g svježih šampinjona
1 glavica luka
2 dl vode
50 ml bijelog vina
sol, papar

Priprema:
Bundevu prepolovite, ogulite joj koru pa očistite od sjemenki.
Narežite bundevu na manje kockice pa je stavite kuhati s malo vode dok ne omekša (nekih 10-15 minuta).
Kuhanu bundevu propasirajte kao pire krumpir, posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić, krem sir i maslac (po želji možete dodati i 1 cijelo jaje), pa pomoću glatkog pšeničnog brašna umijesite glatko tijesto.
Tijesto oblikujte u malene valjkiće, režite pomoću noža pa pomoću vilice oblikujte njoke.
Stavite njoke kuhati u slanu kipuću vodu oko 5 minuta.
Gotove njoke ocijedite.
Za pripremu umaka na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani luk pa dodajte narezane šampinjone.
Dinstajte šampinjone dok ne omekšaju, podlijte ih vodom i vinom pa kuhajte 10 minuta.
Na kraju posolite i popaprite, pa poslužite s njokima.



English version:
Pumpkin gnocchi with mushroom sauce
Necessary ingredients (serves 2):
For the gnocchi:
400 g Butternut pumpkin
80 g cream cheese
50 g butter
salt, pepper
nutmag
flour
For the sauce:
500 g fresh mushrooms
1 onion
200 ml water
50 ml white wine

Preparation:
Peel and remove pumpkin seeds.
Cut pumpkin into small cubes and cook for 15 minutes.
Add  salt, pepper, nutmag, cream cheese and butter.
Squash cooked pumkin, add flour and mix a non sticky dough.
Shape dough into small cubes and each cube pull on fork lenght to get a gnocchi form.
Put the gnocchi in salted boiling water and cook for 5 minutes.
In the meantime, prepare the sauce:  fry on the olive oil finely choped onion, add cuted mushrooms and cook for about 5 minutes. Add water, wine, salt and pepper and and cook 10 minutes more.
Serve gnocchi with mushroom sauce.




P.S. For the measurements check out the kitchen chart!

Pin It Now!

5 comments:

  1. ovo mi je jako fino, odlične njokice od bundeve i umak od šampinjona, uz to neka salata i ručak je tu ! Super izgleda.
    A slike jeseni mi se posebno sviđaju, jako lijepi motivi i prekrasne boje !

    ReplyDelete
  2. Predivan recept i fantasticne jesenje fotkice :)

    ReplyDelete
  3. Ostavila sam poveci komad tikve u hladnjaku u nadi da cu stici napraviti njoke, ali mi se omaklo (vremenski) i tikva jos cami ondje, pitam se da li je uopce vise dobra, ali se bojim pogledati :((
    Predivna mije kombinacija na tanjuru, kao i slike jeseni

    ReplyDelete
  4. Predivne su ove jeseneske slike. Boje su očaravajuže. Volim njoke, nemam vremena da ih sada pravim. Bilježim ovaj recpet za drugi put.

    ReplyDelete