6.02.2011

Puding od riže, marshmallowsa i jagoda & neke novosti/Strawberries & Marshmallows Rice Pudding & some beautiful news

Please scroll down for recipe in English


Zahvaljujući Tamari s bloga Bite my Cake pronašla sam predivnu stranicu Season with spice koju su osnovali prijatelji Reese i Mark, a koja mi se prvim klikom dopala. Posebno sam sretna radi objave moje fotografije na spomenutoj stranici, a što me neizmjerno veseli budući da nemam neki profi fotić i jako se trudim da mi fotografije budu pune živih boja, svjetla i oštrine. Ako još niste skoknuli do njihove stranice, napravite to čim prije :) 
M. i ja smo veliki obožavatelji začina svih vrsta, tako da imam i posebnu naklonost prema ovoj stranici. Začinite svoju hranu!! 
I hvala vam svima na prekrasnim komentarima koje ostavljate na mom blogu :)


Osim spomenutog, nedavno samo dobila predivnu ponudu urednice portala Naturala.hr. da budem redovni suradnik u rubrici Zdravo & fino, što sam s zadovoljstvom i radošću prihvatila. Andrea, hvala ti na ovoj prilici :) Ako niste još čuli za ovaj internetski portal, skoknite do njihove stranice, pogledajte recepte, pročitajte članke stručnih suradnika o zdravoj prehrani, namirnicama, savjetima... Vjerujem da ćete pronaći ponešto za sebe jer izbor je jako velik i doista kvalitetan jer ljudi koji na tome rade stručni su na svim područjima :) 




U ime navedenog, zasladite se jednim laganim desertom, s jagodama i kardamomom te otopljenim marshmallowsima :) Morala sam pripremiti nešto slatko, prigodno dok su domaće jagode još u pitarima, a napokon sam se "riješila" i marshmallowsa koje jedem na kilograme dnevno :)



Puding od riže, marshmallowsa i jagoda 
(za 2 osobe)




     Potrebni sastojci:

·         300 ml mlijeka
....................................................................................................................................................
·         120 g arborio riže
....................................................................................................................................................
·         4 komada klasičnih marshmallowsa
....................................................................................................................................................
·         1 žlica kristal šećera
....................................................................................................................................................
·         1 žličica arome vanilije
....................................................................................................................................................
·         ½ žličice mljevenog kardamoma
....................................................................................................................................................
·         prstohvat soli
....................................................................................................................................................
·         120 g svježih jagoda, prepolovljenih
....................................................................................................................................................


      Priprema:

·         Manji lončić oplahnite vodom pa ulijte mlijeko i dodajte marshmallowse. Zavrijte na vatri, pa dodajte šećer i prstohvat soli. Kuhajte dok se marshmallowsi ne otope, oko 5 minuta.
...................................................................................................................................................
·         Kada su se marshmallowsi otopili, dodajte rižu, aromu vanilije i mljeveni kardamom. Kuhajte oko 15-20 minuta, povremeno miješajući. Neka se riža fino skuha, a gotovo sva tekućina ispari.
...................................................................................................................................................
·         Gotov puding ulijte u čaše pa poslužite s svježim jagodama. Ako želite, jagode možete skuhati s malo šećera u kompot, pa time preliti puding.
....................................................................................................................................................



English version

Recentlly, a new site has been launched - Season with spice, and I found it thanks to Tamara from Bite my Cake. The people behind it are two friends, Reese & Mark, and I'm so happy to notify you that my picture has been published on their site. Thanks guys :)
Don't forget check it out and season your food with spice :)

Also, a few days ago, I recived the offer to be a regular contributor to the Croatian health site - Naturala. I'm so proud of it! :)





Strawberries & Marshmallows Rice Pudding
(serves 2)

      You need:

·         300 ml milk
....................................................................................................................................................
·         120 g arborio rice
....................................................................................................................................................
·         4 pieces classic marshmallows
....................................................................................................................................................
·         1 tbsp granulated sugar
....................................................................................................................................................
·         1 tsp vanilla essence
....................................................................................................................................................
·         ½ tsp cardamom (minced)
....................................................................................................................................................
·         pinch of salt
....................................................................................................................................................
·         120 g fresh strawberries
....................................................................................................................................................


      Steps:

·         In a small pot, combine milk with marshmallows and bring to boil on a low heat. When it reaches boiling point, add the sugar and salt. Cook until marsmallows disolved.
...................................................................................................................................................
·         In this point, add rice, vanilla essence and cardamom. Cook for about 15-20 mins, until most of the liquid is absorbed and the rice is tender. Stirr a few times while cooking.
...................................................................................................................................................
·         Serve lukewarm with fresh diced strawberries. If you want, you can cook strawberries with sugar into compote and serve.
....................................................................................................................................................

P.S. For the measurements check out the kitchen chart!

Pin It Now!

16 comments:

  1. umm , arroz con leche! I clicked over to the seasonwithspice and I'm just in awe! so many ethnic delicious recipes! thanks for sharing the site.

    Congratulations to the offer!

    ReplyDelete
  2. Ovo izgleda tako letnje..prosto sija sunce iz toga:))

    ReplyDelete
  3. Volim puding od riže, marshmallow me baš i ne privlači ali mi ovaj desertić izgleda primamljivo

    ReplyDelete
  4. Čestitke na tako lepom uspehu, draga Majo:)
    Ovo deluje jako fino i verujem da dobro osvezava:)))

    ReplyDelete
  5. fotke predivne kao uvijek :) Super što su ti objavili fotku na s. with spice! E da, rekla mi je Andrea da ćeš i ti surađivati, baš sam se razveselila, doprinjet ću i ja nekim receptima, pa vidimo se i tamo ;) Vidjela sam da ti je već jedan recept objavljen, fotke su predivne, tako svježe. Čestitam ti!

    ReplyDelete
  6. Majo, i ja sam se brže bolje prikačila za sajt Season with spice i jako mi se dopada. Jutros su i mene objavili. Moram da proučim sajt Natural, a obzirom da su tvoji recepti tako fini, lagani i zdravi ni nečudi da su te izabrali.

    Ova tirkiz podloga toliko asocira na more i leto da predlažem da je ne menjaš dok lišće ne krene da pada.

    Puding od riže, sutlijaš, nisam pravila godinama. Sećam ga se kao mala, ali tada nije bilo začina kao danas u ponudi. Možda bi ga pravila i sa kokosovim mlekom. Kardamom sam probala u kafi iz Sirije i moram priznati da smo se zaustavili pri prvom gutljaju. Sigurno drugačije paše u slatkišima. Ma sve ste me vi navukle da proučavam prodavnice zdrave hrane i začine i sve te neobične stvari. DOduše, juče je dragi objavio da bi na zdravu ishranu neko vreme jer sve sa mog bloga on njupa, pa sam menjala meni za mesec dana u povrće i voće. Ništa za fotkanje, ali imam ja u arhivi. Moram da ga stešem brzo, pa onda opet pravac kuhinja i egzotika.

    ReplyDelete
  7. Hvala Vam drage moje na prekrasnim komentarima :)
    @ Tamara, da, hvala ti :) Biti će zadovoljstvo i tebe tamo vidjeti :)
    @ Jelena, ne znam kakav je kardamom u kavi jer ju ne pijem, ali mi je fantastičan u kombinaciji s višnjama, trešnjama i jagodama! Nadam se da ćeš nešto za sebe pronaći na siteu Naturala jer imaju odličnih stvari. Hvala ti na komentarima, vidjela sam i tvoju prekrasnu slikicu na Season with Spice :)

    ReplyDelete
  8. sve čestitke!Predivan i letnji recept!!!

    ReplyDelete
  9. Čestitke Majo i na objavi (prelijepih) slika u sajtu Season with spice, kao i na budućoj suradnji sa Naturala.hr.!

    Puding od riže je fantastičan, a fotke- tako svježe, ljetnje!!!

    ReplyDelete
  10. Bravo i čestitam ti na novoj suradnji, baš se veselim da ću te sada pratiti i na Natural-u !
    Puding od riže obožavam , a tako ga rijetko pravim. Ova tvoja kombinacija mi je fantastična i super izgleda. Bilježim ga svakako !

    ReplyDelete
  11. Super izgleda. Čestitam na novom "zaposlenju"

    ReplyDelete
  12. Čestitam Majo na novoj suradnji, baš mi je drago za tebe! Nadam se da će biti plodna i uspješna. :)

    Jako mi se sviđa i ova kombinacija pudinga od riže koji i inače jako volim, a moja ljubav prema marshmallowima je već poznata. :)

    ReplyDelete
  13. Hvala vam svima na komentarima :)

    ReplyDelete
  14. slike su ti predivne. i boje i styling...sve. prekrasno.
    i inace volim puding od rize a vjerujem da ga kardamom i marshmallows samo oplemenjuju :)

    ReplyDelete
  15. ja ti ovo jako volim, ali evo, nemam pojma zašto nikad ne pripremam :). Iako nisam neki ljubitelj ovih bombončeka, mislim da ne bih mala ništa protiv jesti ih u kolaču ili ovakvoj riži, svaka čast za ideju, skroz na skroz originalno! :) Fotografije su prekrasne, prave ljetne boje i divan ugođaj!

    ReplyDelete