11.30.2011

Bruschette s patlidžanima i mentom & Dalmatia Gourmande vas daruje/The simplicity of Eggplant and Mint Bruschetta & Giveaway

Please scroll down for recipe in English

Nagradna igra je završena/The giveaway is now closed!


Eggplant, pinenuts, balsamic vinegar & mint Bruschette
Govoriti o Bruschettama sasvim je suvišno, a svaka od njih je jednostavna i upravo u toj jednostavnosti je njena ljepota. Kriške kruha premažu se s maslinovim uljem, doda se sirovi ili kuhani nadjev po želji, te se peku dok ne postanu hrskave. Odlično predjelo!
Prije nekoliko dana kod naših prijatelja našli smo se na večernjem druženju gdje je J. spremala divnu večeru, a između ostalog tu su bile na meniju i Bruschette s povrćem (tikvice, gljive i sušene brusnice). Mada sam alergična na brusnice, miris tih bruschetta mi se toliko svidio da sam tražila komadiće brusnica, izbacivala ih iz nadjeva i uživala u divnim bruschettama tješeći se da brusnice i nisu mogle toliko soka pustiti tijekom pečenja po ostatku nadjeva. Kao što vidite, preživjela sam :)
Kada je majka jučer donjela punu vreću domaćih patlidžana iz našeg vrta, uopće nisam oklijevala šta da napravim. Kako je od mojih začinskih bilja jedino menta preživjela i širi se kao da je proljeće, nisam oklijevala da ju upotrijebim. Kad je bal, nek' je maskenbal!



Kako je ovaj post upravo o jednostavnosti, nedavno sam baš lutajući knjižarama naišla na malu jednostavnu kuharicu sa 200 recepata salata i svaki je recept popraćen divnim slikama. Odmah sam znala da je želim darovati nekom od vas kao mali znak pažnje što pratite, komentirate ili jednostavno samo svraćate na moj blog  jer on postoji upravo radi vas. Hvala vam svima od srca!
Knjiga se sastoji od recepata za salatne dressinge, jednostavnih recepata za salate kao prilog, salate kao glavno jelo (hladne i tople), te voćne salate. Donosim vam i kratki sneak peek u kuharicu.


Sneak peek
Iako je vrijeme blagdana pa se uobičajeno daruju kuharice s blagdanskim jelima, kuharice za kolače, deserte ili kalupići, ja sam odlučila odstupiti od toga i darovati nešto što će vam poslužiti tijekom cijele godine ;)
Knjiga je na engleskom jer ovo darivanje uključuje sve. Dakle, za sudjelovanje u ovom darivanju nije bitno iz koje zemlje dolazite, koji jezik govorite, da li imate svoj kulinarski blog ili da li ste ikada ostavili komentar na mom blogu. Ova jednostavna kuharica poslužit će svima :)
Uz kuharicu vam darujem i set od 5 šarenih tkanina koje vam izvrsno mogu poslužiti kao podloga za slikavanje, a koje i sama upotrijebljavam na slikama, kao mali znak pažnje što vam se sviđaju moje fotografije. Dakle, obojite svoj blog i obojite svoje fotke.  Boje uvijek inspiriraju! 


Fabrics giveaway
Detalji nagradne igre: Dakle, mogu sudjelovati svi. Nagradna igra počinje objavom ovog posta, a  traje do 29.12.2011. kada ću izvući pobjednika. Zašto 29.12.? Jer je upravo tog dana moj rođenan! Budući da ću i ja dobiti barem jedan poklon za svoj rođendan, odlučila sam upravo tog dana darovati samu sebe tako što ću darovati nekog od vas :)
Što učiniti? Potrebno je samo da na Facebook stranici Dalmatia Gourmande  kliknete „like“  i ispod ovog posta ostavite komentar sa svojim mailom kako bih dobitnika (nasumično odabranog jednog od vas) mogla kontaktirati :)
Neka Vam je svima sa srećom!



Bruschette s patlidžanima i mentom
(za 12 komada)

      Potrebni sastojci:

·         3 manja patlidžana, narezana na sitnije kockice
....................................................................................................................................................
·         2 mlada luka, narezana na tanke kriške
....................................................................................................................................................
·         2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
....................................................................................................................................................
·         1 manja rajčica (šljivarica), narezana na kockice
....................................................................................................................................................
·         2 žlice svježih listića menta, narezanih
....................................................................................................................................................
·         1 žlica pinjola
....................................................................................................................................................
·         1 žličica balzamičnog octa
....................................................................................................................................................
·         maslinovo ulje
....................................................................................................................................................
·         240 ml hladne vode
....................................................................................................................................................
·         sol, papar
....................................................................................................................................................
·         12 krišaka Baguette/Francuz kruha, narezanih dijagonalno na debljinu od 1 cm
....................................................................................................................................................


       Priprema:

·         U tavi srednje veličine zagrijte maslinovo ulje pa dinstajte mladi luk dok ne postane proziran. Pazite da ne izgori ili poprimi žutu boju.
...................................................................................................................................................
·         Kada je luk postao staklast, dodajte patlidžane i rajčicu. Pržite povremeno miješajući oko 10 minuta.
...................................................................................................................................................
·         Kada su patlidžani omekšali, dodajte češnjak i pinjole pa ih popržite dok ne puste aromu, a potom dodajte balzamični ocat, sol, papar i listiće mente. Dolijte vodu pa kuhajte dok sva voda ne ispari, a povrće bude mekano, oko 20 minuta.
....................................................................................................................................................
·         U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite tepsiju za pečenje i obložite ju papirom za pečenje. Ostavite sa strane.
....................................................................................................................................................
·         Svaku krišku kruha premažite s obje strane maslinovim uljem i posložite ih u tepsiju. Na svaku krišku kruha dodajte 1-2 žlice pripremljenog nadjeva od patlidžana.
...................................................................................................................................................
·         Pecite 10-15 minuta ili dok vam kruh ne postane hrskav.
...................................................................................................................................................
·         Izvadite bruschette iz pećnice, pospite s još listića mente i poslužite dok je još vruće.
             ...................................................................................................................................................



English version

The name bruschetta comes from the latin bruscare which means ‘to toast’, so at its’ most basic, bruschetta is just grilled or toasted bread usually rubbed or drizzled with olive oil. So simple!
A few days ago, we found ourselves at an evening gathering where our friend J. was preparing a wonderful dinner. Among other things that were on the menu, there was bruschetta with vegetables (zucchini, mushrooms and dried cranberries). Although I am allergic to cranberries, the smell of bruschetta attracted me so much so even I enjoyed. 
As you can see, I survived !
When my mom brought yesterday a bag full of eggplants from our garden, I did not hesitate what to do. We love the taste of mint in it! So amazing and yet, so simple!


And finally, a giveaway on Dalmatia Gourmande :) Yay!
These days, I'm so impatient to greet Christmas Eve and Christmas. And New Year. And my birthday,  which is very conveniently found between all these holidays. I like December. Not only because of my birthday, but this holiday season's are my favorite time of year. Time of giving.
So, thank you all for at least once visit my blog, leave nice comment or just check what's new. This is my way to say thanks.

So, for this giveaway I give you nice cookbook with 200 salad recipes (in English), each recipe with a picture.  There are recipes for salad dressings, simple side dish salads, nice cold & warm salats and fruit salats. You can sneak peek into it :) I also give you nice fabrics (picture above) to take your food pictures. Color your blog because colors are so inspiring!
Who can participate? Everyone. No matter which country you came from and what language you speak.
Deadline? Til December 29th 2011. Why this date? Because it's my birthday and I want to give a gift  :)
What to do? All you have to do is go to Dalmatia Gourmande Facebook page and click „like“ button, then leave me a comment on this post together with your electronic mail adress so I can contact you if you win this lovely Cookbook and fabrics :)
One rendom winner will be picked on the December 29th!



Good luck everyone!




Eggplant & Mint Bruschetta
(makes 12 individual pieces)

      You need:

·         3 small eggplants, diced
....................................................................................................................................................
·         2 young shallots, cut into slices
....................................................................................................................................................
·         2 garlic cloves, chopped
....................................................................................................................................................
·         1 small tomato, chopped
....................................................................................................................................................
·         2 tbsp fresh mint leaves, chopped
....................................................................................................................................................
·         1 tbsp pinenuts
....................................................................................................................................................
·         1 tsp balsamic vinegar
....................................................................................................................................................
·         olive oil
....................................................................................................................................................
·         240 ml cold water
....................................................................................................................................................
·         sea salt, fresh pepper
....................................................................................................................................................
·         12 slices of Baguette bread, sliced diagonal into ¼-inch (1 cm) slices
....................................................................................................................................................


       Steps:

·         Heat the oil and fry shallots until becomes light and pale in color.
...................................................................................................................................................
·         Add eggplants and tomato. Fry for 10 minutes constantly stirring.
...................................................................................................................................................
·         Add garlic and pinenuts, fry until they release aroma, then add balsamic vinegar, salt, pepper and mint leaves. Pour water and cook until vegies becomes soft and until all the water evaporates, for about 20 minutes.
....................................................................................................................................................
·         In the meantime, preheat the oven to 350 F (180°C). Prepare your baking pan covered with baking sheet. Set aside.
....................................................................................................................................................
·         Brush the bread on both sides with olive oil and place on an baking sheet. Top with 1-2 tbsp prepared eggplants.  
...................................................................................................................................................
·         Bake 10-15 minutes, until bread becomes crispy.
...................................................................................................................................................
·         Remove from the oven and serve topped with more fresh mint leaves.
...................................................................................................................................................

P.S. For the measurements check out the kitchen chart!
Pin It Now!

67 comments:

  1. Divan gest i predivna nagrada! Meni se posebno dopadaju krpice, zaista su lepe... :)
    Nemam facebook profil, ugasila sam ga jos davno.
    A recept sa patlidzanom je odlican. Obozavam bruskete na sve nacine. :)

    ReplyDelete
  2. Lajkala sam te s kćerkinog fejsa a jako mi je zanimljiv dodatak mente na fine bruschette.

    ReplyDelete
  3. Da znas da si me oraspolozila iz prve, sto bi rekli:) Ugledavsi fotke pune kolorita vratih se u letnje dane i odmah sam puna elana... brusketi su mi vrlo interesantni i deluju ukusnoooo, mmm, njamii... a, tvoja ideja ili bolje reci zelja da nas obradujes zaista je za vise od pohvale... divna si:) Pozdrav

    ReplyDelete
  4. Moram da kažem da nisam stigla da pročitam ceo tekst, ali ono što hoću već neko vreme da kažem je da me fotografije i kompozicije na fotografijama u poslednje vreme svaki put privuku - imaš poptuno neki novi, poseban stil i sve odiše nekakvom svežinom i svetlošću :) Krpice i posudice su stvarno čarobne - kao iz neke kulinarske bajke :) Samo tako nastavi! I da, upravo razmišljam šta bih mogla za večeru i padaju mi na pamet sve ovakvi neki brusketi :) Baš lepo! Pozdrav iz maglovitog i ledenog Smedereva :)

    ReplyDelete
  5. Hvala vam svima na komentarima! Želim vam svima puno sreće, željela bih da vas svih mogu darovati :) Ako ništa drugo, biti će još darovanja :)
    @ Mila, hvala ti :) Šta ću kad volim ovo vrijeme, nekako sam spokojna. Volim susrete s obitelji i obiteljske ručkove, valjda jer to nikad nisam imala dok sam bila mala.
    @ Nale, hvala! Pokušavam podignuti ovo hladno vrijeme, mada kod nas još sija sunce i nismo se počeli grijati :)
    @ Dilajla, hvala :) :)
    @ Miki, neću te tjerati da otvaraš profil na FB i sama se redovito izbrišem pa opet vratim kada mi bude dosadno :) Budući da ti redovito komentiraš moj blog, uzet ću te u obzir pri odabiru :) Ovo vrijedi za sve moje redovite blogerice :)
    Pusa svima :)

    ReplyDelete
  6. Majo, kuharica je divna, ali ove krpice su ti pre-predivna ideja za darivanje, odišu ljetom, već odavno se divim prekrasnim bojama koje odlikuju tvoje fotografije!
    Bruschette izgledaju jako primamljivo, dopada mi se dodatak mente. Kako kažeš, kad je bal nek' je maskenbal :) Pozdrav :)

    ReplyDelete
  7. Kakva je to raskoš: patlidžan i sveža nana iz sopstvene bašte na početku decembra! Divni su ti ovi brusketi i znaš šta je prava umetnost: kada nešto ulepša, a ustvari nisi ga primetio iz prve - lepota u nenametljivosti i jednostavnosti. To tvojim sličicama čine ove divne tkanine. A ovo darivanje je vrlo lepo i pažljivo od tebe.

    ReplyDelete
  8. Bruschette su odlične, posebno mi se sviđa što si se odlučila staviti mentu u ovu kombinaciju.
    Žao mi je zbog alergije na brusnice, ali evo, makneš ih i isto uživaš u finim jelima. Tako ja radim kada je u pitanju češnjak.
    Nagradna igra ti je super, ne znam što je bolje, knjiga ili ove divne šarene podloge koje uvijek primjetim na tvojim prekrasnim slikama. Ipak, ništa od moga sudjelovanja jer nisam na fejsu.

    ReplyDelete
  9. Divna paznja i lepa ideja za pokloncice, sretno svima... ali ovi maleni zalogajcici su me odusevili zbog sastava, patlidzane volim ali ne bih se setila da ih ovako napravim, kod nas je vec prosla sezona ali mozda uspem da pronadjem neki paketic u zamrzivacu.:))

    ReplyDelete
  10. Hvala vam svima :)Moram priznat da mi je menta u ovoj kombinaciji bolja od bosiljka, žao mi je samo što je nisam više upotrebljavala :)

    @ Branka, ono što sam napisala Miki, vrijedi i za tebe :)

    ReplyDelete
  11. Bruschette baš mame, nisam ih još jela s patlidžanom.
    Sviša mi se darivanje i simbolika koju ima datum do kada traje. Krpice su predivne, a i kuharica je genijalna, pogotovo za ljetne mjesece kad ima pregršt povrća/voća.

    ReplyDelete
  12. Bruschetti su fantastični, skoro sam kombinovala plavi patlidžan i nanu i jako mi se svidelo.

    I poklon čitaocima je odlična ideja, mali znak pažnje za one koji posećuju blog...

    Taknine su mi fantastične i svaki put kada udjem u radnju sa metražom gledam i ne vidim tako neke dezene...možda ne gledam dobro LOL
    I kuvarica deluje skroz interesantno....
    Rodjendan ti je 7 dana pre mog :))) Jarac.

    ReplyDelete
  13. @ Knjiški Moljac, hvala ti :) Prijateljica mi se profesionalno bavi izradom nakita (između ostalog i od tkanina)tako da sam većinu stvari dobila od nje :)

    ReplyDelete
  14. Moj mail je blackstar_76@yahoo.com. :))

    ReplyDelete
  15. obzirom da sam početnica u kuhinji knjiga o salatama bi bila jedna jednostavna odskočna daska :)) baš lijepo.
    nisam inače fun patlidžana, ali slažem se da su bruskete jednostavno i odlično predjelo. svakako ću isprobati.

    ReplyDelete
  16. Stvarno lijepa nagradna igra.Sviđaju mi se ove krpe,veselih su boja i daju mi volju za kuhanjem koje inače nemam previše. Moj mail je mirna.orec@gmail.com

    ReplyDelete
  17. predivan poklon :)
    mail:iva.verstovsek@gmail.com

    ReplyDelete
  18. mmmmmm finoooo <3 sada sam trudna i doma...past će ovi recepti, svaki dan po nešto...
    Tkanine su fenomentastične i za njih evo mail : kristinkameister@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Nagrada je super :)

    mail: andrea.cretni@xnet.hr

    ReplyDelete
  20. Patlidžan u decembru, e to je fenomenalno. Ovde ga ima na pijaci ali je sada oko 2-2.5 evra za kilogram a letos je bio oko 30 centi. Bruskete su super stvar.
    Još jedan jarac se prijavljuje u nagradnoj igri.
    jcotric@gmail.com

    ps tvoj M. ima pune ruke posla oko poklona, Božić, Nova godina, rođendan....Valentinovo...

    ReplyDelete
  21. ovo je nesto predivno, da nadem ovaj poklon ispod bora bila bih presretna:)

    ReplyDelete
  22. mmm, zazubice mi rastu.. bacam se u kuhinju ;)
    melita.kresic@gmail.com

    ReplyDelete
  23. mmm, zazubice rastu.. bacam se u kuhinju ;)
    melita.kresic@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Mail: suncica-negra(at)vip(dot)hr
    Na fejsu kao "Blue Panther Sandrinne"
    Pozz :-)

    ReplyDelete
  25. Bruschette sam otkrila relativno nedavno kao prefini zalogajcic i svaki recept na njihovu temu mi privuce paznju. Moram jedino susjedu nazicati svjezu mentu :-)
    Moj mail: pszabozg@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Ovo je nešto novo i predivno za mene , oduševljena sam, recepte ću obavezno isprobati jer dalmatinska jela su mi prioritet.branka1111@net.hr

    ReplyDelete
  27. Bruschette su ti predivne, ma kao i sve što izađe iz tvoje kuhinje a gest sa poklonima me tej osvojio, posebno tako vedre boje tkanina, doduše kao i tvojih slika uopšte, super!

    ReplyDelete
  28. Uh... gde je sad nestao post o Trogiru... znam da sam ga u readeru obeležila da ga kasnije na miru natenane pročitam i odgledam jer ima fenomenalnih fotki i sad kada sam ga htela komentarisati nema ga... U svakom slučaju znaj da sam ostala opčinjena i da ti jako zavidim na odrastanju u tako prelepom gradu :)

    ReplyDelete
  29. Prvu fotku bih uramila i gledala svaki dan, tako je topla i životna, bravo Majo!
    Krpice su prelepe, i ja kao i Moljac gledam al' ne vidim, valjda jer ono inicijalno selektujem i odbacujem svaki dezen koji ne bih uzela za garderobu, što je glupavo jer za fotkanje je potpuno druga priča.
    Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
  30. Hvala vam svima na komentarima :) Naravno, ja ne mogu a da ne iskomentiram ili odgovorim na komentare, tako da se pri odabiru moji komentari neće brojiti :)

    @ Majo, hvala ti! Istina je to što kažeš, ono što nikad ne bi nosila daje savršeni štih slikama :)

    @ Olivera, post je tu: http://dalmatiagourmande.blogspot.com/2011/08/odrasala-sam-u-ovom-trogirui-grew-up-in.html objavljen još u kolovozu. Ne znam što je s blogerom, ali već par dana mi pokazuje da je to moj novi post, a nije. Opet nešto popravljaju, mislim :)

    ReplyDelete
  31. Hvala Majo na odličnoj ideji. O tvom blogu mogu samo reći da ga redovito pratim jer je preukusan. :-) Posebno volim share-at tvoje recepte otkad su prevedeni i na engleski. Nek svi vide kako se kod nas dobro jede.
    I sretan rođendan jarćice, unaprijed. Imam i ja tri jarca u kući. Bit će slavlja. :-)

    ReplyDelete
  32. sve ti je prekrasno Majo,fotografije su tako šarolike i lijepe, a brushette su pravo savršenstvo, zavidim ti na domaćim patlidžanima u ovo doba godine :)))!
    Što se tiče ove kuharice, imam dvije slične, jedna sa receptima za kruh, peciva i sve sa dizanim tijestom, a druga sa receptima s piletinom, bilo bi mi super da si upotpunim kolekciju sa ovom tvojom, stvarno su im izvrsne kuharice. A tkanine, prekrasne su! Pozzz :)
    nevena_buljan@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  33. Imas od mene lajk na fejsu:-) Ovo izgleda fenomenalno isto kao sve ostalo na tvom blogu

    ReplyDelete
  34. @ Jelena, upravo tako :) Samo, ja sam odgovorna ženica pa smanjim to na 1 poklon, ipak imamo zajednički budžet :)

    @ Nevena, i ja kažem. Toliko su mi se svidile njihove kuharice, skroz su jednostavne, a recepti fini :) I sebi sam kupila jednu, a namjeravam upotpunit kolekciju :)

    @ Eat Dalamtia, hvala ti na djeljenju mojih recepata. To mi je izuzetna čast :)

    ReplyDelete
  35. Maja draga, javljam se još jednom, da ti se zahvalim za uključivanje u nagradnu igru !
    Lijep vikend ti želim !

    ReplyDelete
  36. Majo, da znaš samo koliko ti zavidim na do aćim patlidžanima! Nadjev za bruskete mi se jako dopada, pinjole (obožavam ih) su se baš idealno uklopile!

    ReplyDelete
  37. Graška u kucanju, mislila sam DOMAĆIM patlidžanima...ove pinjole su mi pomutile pamet:)

    ReplyDelete
  38. Majo sa užitkom svratim na tvoj blog,uvijek prekrasne slike hrane vjeruj oduševe me,kao i savršeni recepti...lijep ti pozdrav i ugodan vikend želim!

    ReplyDelete
  39. Zaista tkanine su vrlo vesele i odgovaraju tvom blogu i fotkama!Brusketive su super!

    ReplyDelete
  40. Ajme...pa ja sam tek sad skuzila da te ne pratim na FB, sram me bilo,a li evo ispravljeno:) Odlicna ideja za bruskete i za darivanje!!! jedva cekam proglasenje:)))

    ReplyDelete
  41. Super su fotke , privuke te boje, tako jednostavno jelo , a izgleda ko iz neke bajke...

    ReplyDelete
  42. baš kad sam pročitala do 29.12. pomislih do mog rođendana, kad ono i tvog :D super :D

    ReplyDelete
  43. Majo, puno ti hvala sto si me uzela u obzir. :) U poslednje vreme su mnogi poceli ocekivati/zeleti da ih se prati i preko Facebook-a (sto je OK, ipak je to najveca drustvena mreza), ali ja ga nikako ne volim...
    Jos jednom - hvala! :)

    ReplyDelete
  44. @ Miki, nema na čemu :) Ja sam još na FB pisala da će početkom mjeseca biti darivanje na mom blogu, ali nisam imala ideja ni šta ni kako. Onda sam se sjetila jedino toga, ništa drugo mi nije padalo na pamet :)

    ReplyDelete
  45. Sudjelujem, ovaj recept je odličan, a i darivanje:)
    lucky.star(at)net tocka hr

    ReplyDelete
  46. Super recept,super poklon,sviđaju mi se vesele boje...pozdrav

    pingywin@gmail.com

    ReplyDelete
  47. mljac
    tina.ivanisevic@gmail.com

    ReplyDelete
  48. predivan poklon :)
    mail:silvija2011@gmail.com

    ReplyDelete
  49. O, pa kako mi je promaklo ovo darivanje... :)) I ja se priključujem jer mi se sviđa kuharica, a pogotovo krpice! Moj mail je: inspiredfoodie.josipa@gmail.com

    ReplyDelete
  50. Lajkam te (Mala Lulapu), ostavljam mejl: jubistacha [et] gmail.com i ono šta je najvažnije: prekrasan poklon. Posebno su me oduševile tkanine. Ako smijem pitati, gdje si ih kupila?

    ReplyDelete
  51. Hvala vam svima na komentarima :)

    @ Jubistacha, hvala ti :) Mislim da sam već odgovorila na pitanje u nekom od komentara. U svakom slučaju, moja jako dobra prijateljica se bavi izradom nakita, a između ostalog izrađuje i nakit od tkanina, većinom ga kupuju poznate face. Uglavnom, ona mi daje ostatke svojih tkanina, a neke sam i sama kupila na ebay-u :)

    ReplyDelete
  52. uvijek sam za bruskete, a patlidjana ima i kod mene iako je decembar!

    ReplyDelete
  53. jako volim bruskete, iako mi patliđani nisu odviše dragi pojela bih ih na ovaj način
    baš lijepu knjigu si odlučila darovati, a krpice su stvarno divne

    ReplyDelete
  54. bruskete su često ljeti na mom meniju!! patlidžane i pinjole obožavam, za moj ukus još samo mrva sira!!

    ReplyDelete
  55. skoro sam propustila ovaj post :) bruschette su izvrsne, patlidžane jako volim i često ih kombiniram na ovaj način. i naravno da se natječem za nagradu :) moj mail je: monchislava@gmail.com

    ReplyDelete
  56. What a great giveaway! Happy early birthday to you, and happy holidays!

    roroapple@aol.com

    ReplyDelete
  57. Odlično!
    adriana007@net.hr

    ReplyDelete
  58. predivan blog, uzivam u receptima i fotkama...
    sve najbolje za predstojece blagdane i rodjendan :D

    moj mail: lela3003@gmail.com

    ReplyDelete
  59. ovo nije samo kuhanje, to je umjetnost! svaka cast!!

    ReplyDelete
  60. Ovo ću definitivno probati
    hani_m@net.hr

    ReplyDelete
  61. odlično, baš ste mi super:)
    FB: Mirela Jerkan
    e-mail:mirela.jerkan@gmail.com

    ReplyDelete
  62. Odličan recept, prekrasne fotografije!
    amunetnaunet@gmail.com
    Sretan rođendan! :)))

    ReplyDelete
  63. Sretan rođendan!!
    Lajkala sam te već na facebooku kao Marina B.
    :) isollea at gmail dot com

    ReplyDelete
  64. Hvala vam svima koji ste sudjelovali! Nagradna igra je završena :)

    ReplyDelete